12 / 05 / 2024

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.



Açıklamasında "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile beraber hızlıca projelendirme sürecini Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzle yürüttük." diyen Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse,  "Burası 688 konut, 57 ticari ünite olacak şekilde toplamda 745 bağımsız birimlik bir projeden meydana geliyor. Bu projenin şöyle bir özelliği de var. Tamamı buradaki vatandaşlarımıza, hak sahiplerine teslim ediliyor. Teslim süreçlerimiz bu hafta itibarıyla başladı. Hızlı bir biçimde bu bölgede kentsel dönüşüm süreci tamamlanmış olacak." dedi.

Kağıthane deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

- "Fikirtepe'de de anahtar teslimlerine başlayacağız"

Silivri depreminden sonra ağır hasar alan Kağıthane'deki binalara ilişkin projelerin olduğunu dile getiren Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, sürecin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü söyleyerek, "Bunun yanı sıra Pendik'te, Üsküdar'da, Fikirtepe'de projelerimiz var. Fikirtepe'de de anahtar teslimlerine başlayacağız. Bağcılar'da yaklaşık olarak 900 bağımsız birimlik projede anahtar teslimlere başladık. Bu ay itibarıyla da vatandaşlarımız güvenli konutlarına kavuşmuş olacak." dedi.

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 


Geri Dön