09 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Afşin'e 2 bin kişilik külliye yapılacak!

Kahramanmaraş Afşin'e 2 bin kişilik külliye yapılacak!

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ilçe merkezine 3 bin 300 metrekare alana 2000 kişilik yeni camii ve külliye yapılacağını söyledi. Külliyenin yapımı 2 yıl sürecek, 2018 yılı itibarı ile bitmiş olacak.



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’ın girişimleri ile Afşin belediye başkanı Mehmet Fatih Güven’in gayretleriyle Afşin yeni camii ve külliyesine kavuşuyor.


Yeni hükümet konağı toplantı salonunda bir basın açıklaması yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan konuşmasına şöyle devam etti: “Bugünkü anlatacağımız konu her yönü ile Afşin’e manevi bir yatırım. Hepiniz hoş geldiniz. Değerli sivil toplum örgütü başkanları sizlerin aracılığı ile de duyurmaya çalıştık. Cumhurbaşkanı başdanışmanı Sefer Turan’ın girişimleri ile belediye başkanımızın gayretleri ile eski emniyet müdürlüğü ve eski Milli eğitim müdürlüğünün bulunduğu 3 bin 300 metrekare alana 2000 kişilik yeni camii ve külliye yapılması karara bağlanarak Afşin ilçe müftülüğünün emrine tahsis edildi. Ben Sefer beye teşekkür ediyorum. Bütün gayretleri ile 7 milyon ödeneği de çıkarmıştır” diyerek Eshab-ı Kehf’in de ilçemizde olduğundan ilçemize yakışır bir eser olacağına inanıyorum. İçinde kütüphane, külliye dinlenme alanlarıda bulunacak. Asansörlü giriş alanları ile güzel bir eser olacağına inanıyorum. Bizler işin yarısının bittiğine inanıyorum. Mart ve Nisan aylarında muhtemelen çalışmalar başlayacak. Şimdilik kendimize ait olan alanların temizleme işlemine başlanacak. Allah izin verirse yapımı 2 yıl sürecek. 2018 yılı itibarı ile bitmiş olacak. Tabiki bu çalışmalar buraya kadar çok büyük emekler sarfedilerek geldi. Tekrar emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 


Tabiki 7 milyon ödenek var ama 10-11 milyonuda bulabilir diyen Kaymakam Budan Afşinlilerin hayırsever olduğunu vurgulayarak Vakıfbank şubesine bir hesap açmayı düşünüyoruz. Inşallah başarılı olur diyerek böyle bir eserin yapılmasına şahit olmam beni son derece onurlandıracak. Bunun için bir maaşımı bağışlıyorum dedi. 


Yapılan basın toplantısına Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Emniyet müdürü Turan Yüce, Afşin müftüsü Yakup Yıldırım ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Son olarak böyle bir eserin yapılmasına birçok ilçe ve il talip olmuştur. Ama bu projenin Afşin’ekazandıran Sefer Turan beye teşekkür ediyorum. 


Afşin belediye başkanı Mehmet Fatih Güven ise sağolsun kaymakamımız detaylı bilgiler sundu. Bende Sefer Turan beye teşekkür ediyorum. Afşin müftüsü Yakup Yıldırım’da .ok güzel bir proje. Bende emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kombas AŞ. asrın hayata geçirilecek Türkiye genelinde birçok esere imza atan Kombas AŞ. Üstleniyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek. Inşallah hayırlı olur diyerek ortaklaşa güzel bir eser olacağını vurguladılar. 


Turabioğlu camiinin durumunu sorduğumuzda ise Kaymakam ve belediye başkanımız yeni camimizin tamamlanıp Allahu kber dediğinde Turabioğlu camii yıkılacak. Büyükşehrin parkına katılacağını söylediler. 


Kaymakam katılımcılara tek tek söz vererek görüş alış-verişinde bulundular. 


Sivil Toplum Örgütlerinden yardım desteği 

Kaymakam beyin Afşin’de görev yaptığım süre zarfında bir maaşımı Vakıfbank hesabına hibe edeceğim demesinin ardından toplantıya katılan oda başkanlarımız ayrı ayrı destek sözü verdiler.


Afşin'in Sesi


Geri Dön