28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş depremi için seneler önce uyaran Prof. Naci Görür'den yürek hoplatan açıklama! Risk en çok oralarda arttı!

Kahramanmaraş depremi için seneler önce uyaran Prof. Naci Görür'den yürek hoplatan açıklama! Risk en çok oralarda arttı!

Yıllar önce Kahramanmaraş'ı vuran depremle ilgili uyarıda bulunan Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan yıllar önce söz edildiğini vurgulayarak, şu anda tehlike altında olan bölgeyi de anlattı.



Türkiye'de ne zaman büyük bir deprem olsa Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür hem o depremle hem de bundan sonraki süreçle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu ama bu açıklamalar pek çok kişinin umurunda olmadı. Dr. Naci Görür gündeme bir değerlendirme ekledi.

Naci Görür'ün açıklamalarına bakıldığında bu bilim insanının Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili önemli açıklamalarda bulunduğunu görüyoruz. Görür, bölgenin hala tam olarak güvenli olmadığını söyledi. Ve bazı yerler de Kahramanmaraş kadar tehlikeli. Gelin Naci Görür'ün anlattıklarına yakından bakalım.

ERZİNCAN VE BİNGÖL BÜYÜK RİSK ALTINDA!

Bilim insanı, TV100 yayını sırasında riskli bölge hakkında şunları söyledi:

"Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasındaki bölgede büyük bir deprem bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre Hakkari'de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir."


Geri Dön