21 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan'da iki imar planı onaylandı!

Kahramanmaraş Elbistan'da iki imar planı onaylandı!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında onaylandı.



Kahramanmaraş Elbistan Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı düzenlendi. Meclis'te görüşülen Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı Meclis üyeleri tarafından imar komisyonuna havale edildi. Her iki plan da imar komisyonunca incelendikten sonra tekrar Meclise sunulacak. Elbistan'ın Sesi Gazetesi'nde yer habere göre, Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili müjde geldi. 

 

Kahramanmaraş Elbistan da iki imar planı onaylandı!

 

1,5 yıldır devam eden imar çalışmaları Ağustos ayı itibariyle tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın teklifi ile 11 Eylül 2018’de toplanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın gündem maddeleri  arasında konuşuldu.

Elbistan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı, Meclis onayı ile askıya çıkacak. Her iki plan da itirazların incelemesinin ardından onaylanarak yürürlüğe girecek.


Geri Dön