16 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Huzurevi genç evlilikleri kurtardı!

Kahramanmaraş Huzurevi genç evlilikleri kurtardı!

Kahramanmaraş'ta birkaç yıl önce şehrin iki ayrı bölgesinde kurulan yaşlılar dinlenme evi, birçok genç çiftin evliliğini kurtardı. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a teşekkür mektupları yağıyor



Kahramanmaraş'ta yaşlıların özellikle kış mevsiminde cami bahçelerinde ve parklarda bankların üstünde oturduğunu gören Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, onların daha rahat ortamda vakit geçirmesi için kentin doğusunda ve batısında bulunan iki mahallede, yaşlılar dinlenme evi kurdu. Şekerdere ve Namık Kemal Mahallesi'nde kurulan dinlenme evleri, birkaç yıldır sabah 07.00 ile 17.30 arasında hizmet veriyor. Her şeyin ücretsiz olduğu dinlenme evinde yaşlılar televizyon, günlük gazete, kütüphaneden faydalanabiliyor. Sıcak ve soğuk içecek ikramı da yapılan dinlenme evinde kahvaltı ve öğle yemeği de ücretsiz veriliyor. Ayrıca yaşlılar tesis içinde bulunan berberde saç- sakal tıraşı olup, haftalık olarak da belediyenin anlaşmalı olduğu bir hamama gidebiliyor. İhtiyacı olanlara ise belediyeye ait giysi toplama merkezinden kıyafet temin ediliyor. Rahatsızlığı bulunanlar yine kurum doktoru tarafından muayene edilip, gerekli ilaç ve tıbbi malzeme gereksinimleri karşılanıyor. Yaşlılar, dinlenme evlerine istedikleri zaman gidebildiği gibi, gidemeyecek durumda olanlar için belirli merkezlerden servis hizmeti de veriliyor. Dinlenme evlerinin kurulmasından bir süre sonra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a mektup yağmaya başladı. Genellikle kadınlardan gelen mektuplarda birçok çiftin boşanmanın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

'BUNU DÜŞÜNMEMİŞTİK'
"İşin bu yönünü hiç düşünmemiştim" diyen Başkan Mustafa Poyraz, "Yaşlıların eziyet çekmelerini istemediğim için sosyal belediyecilik anlayışımız ile bu dinlenme evlerini yapmıştık. Ama anladığım kadarıyla birçok aileyi boşanmaktan kurtarmışız. Bu hizmet kavgaları bitirdi. Şehrimizin birkaç bölgesine daha yaşlılar dinlenme evi açılması için talep geliyor. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Başkan Poyraz, bakacak kimsesi olmayan yaşlıları da yine evlerinden alıp, dinlenme salonlarına getirdiklerini, ayrıca onların evlerini temizleme ve çamaşırlarını yıkama hizmeti de verdiklerini söyledi. Poyraz, "Aynı sokakta oturmasına rağmen yaşlı anne babasına bakmayan evlatlar var. Ama biz o yaşlıların bakımında, çocuklarını aratmıyoruz" dedi.

'Evli olduğumuzu tekrar hatırladık'
13.12.2011Belediye başkanına ulaşan mektuplardan bazıları şöyle:
 Hayrullah Mahallesi'nden 15 yıllık evli Nagihan: "Kaynanam ölünce bizim eve gelen kayınbabam sabahtan akşama kadar evde çamaşırdan ütüye her işime karışıyordu. Kocama söylediğimde azar işitiyordum. Allah sizden razı olsun."
 Binevler İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Çiğdem: "Büyükbabam televizyon olan odada kalıyordu. Annem sürekli büyükbabama kızıyordu. Hem büyükbabam hem de ben ağlıyorduk. Büyükbabama televizyonlu yer yaptığınız için ellerinden öperim Mustafa Poyraz abi." 

Poyraz'ın Karacaoğlan Mahallesi'ne yaptığı ziyarette makam aracına notu uzatan kadın: "Ne olur başkan efendi. Yol yapma, zift dökme, bizim mahalleye de yaşlı yeri yap, kayınbabam oraya gitsin. Yoksa kaçacağım. Kızım var küçük."
 Poyraz'ın Serintepe Mahallesi'ne yaptığı ziyarette sigara paketi üzerine not yazan Berna adlı kadın: "2 yıldır kayınbabam bizimle kalıyordu. Küçük evimizde kocamla yan yana bile oturamıyorum. Sabahtan akşama kadar evdeydi. Yaşlı evine gitmeye başlayınca evli kadın olduğumu yeniden hatırladım. Allah sizden razı olsun."

SIRIBERK ARSLAN/Sabah


Geri Dön