14 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda 6 bin kişinin barınacağı konteyner kentlerde sona gelindi!

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda 6 bin kişinin barınacağı konteyner kentlerde sona gelindi!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 6 bin depremzedenin barınmasına imkan sağlayacak tam 4 noktadaki konteyner kentlerde son hazırlıklar yapılıyor.



Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş  ilçenin nüfusunun 80 bin olduğunu, bunun 20 bininin ilçe merkezinde yaşadığını söyledi.

Yaptığı açıklamada depremlerden sonra ilk etapta çadır ihtiyaçlarının karşılandığını, çadırların önemli bölümünün depremzedelerin evlerinin yakınına kurulduğunu kaydeden Okumuş: "2. etap olan konteyner kentlerle ilgili de aynı yolu seçiyoruz. Dört noktaya konteyner kentler konuyor. Onlar da bu hafta cumaya gününe kadar bitecek. Şekeroba, Beyoğlu, Kılılı ve Türkoğlu merkezde toplamda yaklaşık olarak 1500 adetlik konteyner kuruluyor. Bu bölgede yaklaşık olarak 6 bin insan yaşayacak. Bundan sonra da kırsalda yaşayan vatandaşların da inşallah birebir konteyner noktasındaki taleplerini alacağız ve değerlendireceğiz. Kırsalda yaşayan vatandaşları da oturduğu yerde konteyner sahibi yapmak istiyoruz."

Kahramanmaraş Türkoğlu nda 6 bin kişinin barınacağı konteyner kentlerde sona gelindi!

- Kalıcı konutlar için de çalışmalar devam ediyor

Yaptığı açıklamada konteyner kentlerin millet bahçeleri ve spor kompleksleri üzerine kurulmasının sosyal aktivitelere katılım açısından da avantaj sağlayacağına değinen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, halı sahalar, yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla depremzedelere geniş olanaklar sunulduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada 3. etap olarak kalıcı konutlarda da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, "550 kalıcı konut için çalışmalara Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlandı. İnşallah bir senelik süre içerisinde depremzedelerimizi konteyner kentlerde misafir edeceğiz, ondan sonra da kalıcı konutlara onları taşıyacağız.” diye konuştu.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!


Geri Dön