10 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.



ARMADAŞ Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, deprem öncesi 212 bin 3 doğal gaz abone sayısı, depremlerden sonra 154 bin 264'e kadar geriledi. 

Arızaların giderilmesiyle 154 bin 90 aboneye gaz akışının sağlandığı şehirde evde olan ya da şehri terk etmemiş 93 bin 248 abonenin doğal gaz kullandığı belirtildi. 

Kahramanmaraş ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

ARMADAŞ Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz, konu ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı ve depremlerden sonra çalışmalarına aralıksız devam ettiklerine dikkat çekti. 

Çalışmalarında ilk olarak doğal gaz şebekesini güvenli hale getirdiklerine vurgu yapan Mustafa Yılmaz, depremlerden sonra şebekede bulunan tüm gazı tahliye ettiklerinin de altını çizdi. 

Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarından sonra şehirde gaz verme işlemlerine başladıklarına dikkat çekti. 

Kahramanmaraş ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Şebeke olarak ağır ve orta hasarlı binalardaki abonelerimize maalesef gaz veremiyoruz. Ağır, orta hasarlı bina ve yıkılmış binalardaki toplam abone sayımız 60 bin civarındadır. Ekiplerimiz tüm abonelerimizi kontrol ederek ev, ev gezerek evde olan tüm abonelerimizin kontrolünü yaparak gaz açma işlemlerini yapmıştır" açıklamasında bulunan Yılmaz, iç tesisat kontrollerinde kaçak varsa bunların tamiratlarını da ücretsiz şekilde yapıldığına vurgu yaptı. 

Deprem öncesi 212 bin abone olduğunun altını çizen Yılmaz, açıklamasında "Depremin ardından bu sayı 154 bine düşmüştür. Evde bulunan abonelerimizin tamamına gaz arzı sağladık. Abonelerimizin yüzde 60'ı evde olduğu için yani daire içinde yüzde 60 abonemiz gaz kullanıyor" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, şu anda vatandaşların talep ettikleri zaman, aynı gün içinde ya da en geç ertesi gün sonuna kadar tesisat kontrollerini gerçekleştirerek gaz arzını sağladıklarını dile getirdi. 

Yılmaz, şehirde yıkımı yapılacak binalarda gaz akışını sürekli veya geçici şekilde kestiklerini aktararak açıklamasını sonlandırdı. 

Cep telefonlarımız depremi önceden haber verebilir mi? Google, dünyanın en büyük deprem algılama ağı için çalışıyor! 

Gram altın 400 TL birden yükselecek! Tarih resmen belli oldu! Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Çok acil bakın

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Toplam 30 memur alımı yapılacak! Memur olmak isteyenler hemen başvurun!


Geri Dön