25 / 07 / 2024

Kaleiçi evleri değer kazandı!

Kaleiçi evleri değer kazandı!

Kaleiçi'nden ev almak için metrekare başına en az bin euro ödemek gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Sanat Tarihçisi Hakan Tazecan, Antalyalıların Kaleiçi'ne bir ucube gibi baktığını söyledi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Kaleiçi'ndeki evlerin metrekare fiyatı bin eurodan başlıyor. Tarihi evlere en çok yabancılar ile eskiden burada evi olan ailelerin torunları talip oluyor


Birçok evin satışta olduğu Kaleiçi'nden ev almak için metrekare başına en az bin euro ödemek gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Sanat Tarihçisi Hakan Tazecan, Antalyalıların Kaleiçi'ne bir ucube gibi baktığını söyledi. 


TORUNLAR ALIYOR 

Antalya'nın yerlilerinin Kaleiçi'ne sahip çıkmadığını, Antalya dışından kente gelenlerin tarihi bölgeyle daha ilgili olduğunu söyleyen Tazecan, "Bizler hep başka şehirlerden gelip Kaleiçi'ne sahip çıktık. Dedeler toplar, çocuklar satar, torunlar geri toplar. Bu evi aldığım kardeşlerin çocuklarından biri, dedesinin evini geri almak istedi. Burada 4 evim var ve 12 bina restore ettim. Evleri genellikle yabancılar aldı" dedi. 


FARKINA VARDILAR 

Maddi imkansızlıkların yanı sıra ev sahiplerinin restorasyon işlemleri sırasında karşılaştıkları bürokratik engeller nedeniyle de evlerini satmaya karar verdiklerini belirten Tazecan, "Eski Antalyalılar da bunun farkına vardı. Zamanında çok ucuz paraya evlerini satan kişilerin torunları şimdi evlerini geri almaya çalışıyor" şeklinde konuştu. 


EVLERİN YÜZDE 30'U YABANCILARA AİT

Kaleiçi'nde bulunan evlerin yüzde 30'unun yabancılara ait olduğunu söyleyen Tazecan, "Fakat tek bir ülkenin çoğunluğundan bahsedemeyiz. Danimarkalı, Norveçli, Almanlar, Hollandalılar, her milletten insan var ev alan. Genellikle buraya tatile gelip buranın güzelliğine hayran kalıp ev sahibi olmak istiyorlar. Restore edilmiş evlerin metrekare fiyatı 2 bin euro, tadilat görmemiş evlerin metrekare fiyatı ise bin euro civarında" dedi. 


OTEL VE PANSİYON

Kaleiçi'Ndeki ev fiyatlarının son dönemde artış gösterdiğini belirten Tazecan, "Buradaki restorasyon geçirmiş çok şık evler günümüzün lüks konutları ile aynı fiyatlara satılıyor neredeyse. Fakat İstanbul'daki evlere göre çok ucuz. Burası yabancıların gözde yerlerinden biri. Kaleiçi görsel anlamda kendini büyük ölçüde düzeltti. Yabancılar genellikle otel veya pansiyon yapmak için ev satın alıyor" ifadelerini kullandı. 



Sabah


Geri Dön