27 / 04 / 2024

Kalekent'in 2'nci etabı için düğmeye basıldı! Fiyatlar 381 bin 700 liradan başlıyor!

Kalekent'in 2'nci etabı için düğmeye basıldı! Fiyatlar 381 bin 700 liradan başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe 40 yıllık deneyimi ile binlerce aileyi ev sahibi yapan Gül İnşaat ve Liv Yapı, 3S Kale ortaklığı ile İstanbul Beylikdüzü'nde inşa ettikleri KALEKENT'in 2'nci etabı için düğmeye bastı...



Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığının İstanbul Beylikdüzü'nde inşa ettiği KALEKENT'in 2'nci etabının startı verildi.


Gayrimenkul sektöründe 40 yıllık deneyimi ile binlerce aileyi ev sahibi yapan Gül İnşaat ve Liv Yapı, 3S Kale ortaklığı ile İstanbul Beylikdüzü'nde inşa ettikleri KALEKENT'in 2'nci etabı için düğmeye bastı. 100 bin metrekare alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen KALEKENT'in, 2'nci etabında toplam 650 konut inşa ediliyor. Projedeki dairelerin fiyatları 381 bin 700 TL'den başlıyor. Gül İnşaat Başkanı Metin Gül, projenin daha başlamadan yüzde 20 kazandırdığını belirterek, "Bu etaptaki daireleri 2016 yılının son çeyreğinde her şeyiyle tamamlayarak sahiplerine teslim edeceğiz. Buraya yatırım yapanlara en az yüzde 50 prim kazandıracağız" dedi. Gül, yatırımcılara, 60 ay vadeye yüzde 0.94 faizle banka kredisinin yanı sıra şirket bünyesinde 36 ay yüzde sıfır faiz fırsatı sağladıklarını dile getirdi. Liv Yapı Başkanı Sönmez Aydın da, "Yabancılardan büyük ilgi görüyoruz. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden yatırımcılar projemizi ziyarete geliyor" dedi. Arazi sahibi 3S Kale Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Alp Gürün ise, Gül İnşaat ve Liv Yapı ortaklığı ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 


KLİMALAR HAZIR


2'nci etapta 650 konut yer alıyor. 2+1'den 4+1'e toplamda 15 farklı daire seçeneği sunuluyor. Dairelerin metrekaresi 2 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 2016 yılının son çeyreğinde teslim edilecek. Tüm dairelerin salonlarında klima olacak. 


ŞİMDİDEN YÜZDE 20 KAZANDIRDI


Liv Yapı Başkanı Sönmez Aydın, Gül İnşaat Başkanı Metin Gül ve 3S Kale Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Alp Gürün, projeyi birlikte tanıttı. 


GECEKONDU İSTİSMARI


Beyoğlu Belediyesi'nin aldığı karar sonrasında Okmeydanı'nda istismarcılar türedi. Beyoğlu Belediyesi'nin CHP'li bazı üyeleri ve bölgedeki dernek yöneticileri dönüşüme karşı çıkarak vatandaşları 'Haklarınız ve evleriniz elinizden alınıyor" diye kışkırtmaya başladı. CHP'li Ertuğrul Gülsever ve Okmeydanı Çevre Koruma Derneği yöneticisi Eraslan Akkılıç, dönüşüm karşıtı açıklamalar yaptı. 


OKMEYDANI DÖNÜŞÜYOR


İstanbul Okmeydanı'nın Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa ve Piyalepaşa mahallelerini kapsayan yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik bölgesi riskli alan ilan edildi. Söz konusu karar, Beyoğlu Belediyesi Meclisi'nden oy çokluğu ile geçti. Yaklaşık 82 bin nüfusun barındığı Okmeydanı'nda 18 bin 800 konut ile 5 bin 500 ticaret alanı bulunuyor. Kentsel dönüşümün önünü açan 'riskli alan' kararı ile 5 bin 600 binanın bulunduğu bölgenin yıkılarak yeniden yapılanması planlanıyor. Beyoğlu Belediyesi imar komisyonu raporunda, bu konuda, "Plansız bir şekilde, mühendislik bilimi ve kontrolünden uzak yapılaşan bölgede konut stoğu oldukça sağlıksız durumdadır. Beklenen İstanbul depremi karşısında risk teşkil eden yapılar niteliğindedir. Bu durum bölge yaşayanları için büyük risk oluşturmaktadır" denildi. 


TAPULARI DAĞITILMIŞTI 


30 Mart yerel seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Okmeydanı'nda 176 kişi tapularına kavuşmuştu. Bölge halkının daha iyi şartlarda evlere kavuşturacak olan dönüşüme karşı bölgede kışkırtmalar da başladı. 


Telefon: 4443807

Web adresi: http://www.kalekent.com.tr/


Özlem Kamer TERCANLI / Takvim 




Geri Dön