Kalekim Yapı'dan Afrika atağı!
Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, "Yeni dönemde Afrika pazarına daha fazla odaklanarak, bu kıtadaki etkinliğimizi artıracağız. Yapı kimyasalları alanında özellikle Türkiye'ye yakın pazarlar olan Ortadoğu ve Afrika'da çeşitli yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz"dedi.
Yapı kimyasalları ve yalıtım ürünleri imal eden Kalekim, bugün itibarıyla 70 ülkeye ürün gönderiyor. İhracatın yüzde 6'sını AB ülkelerine, yüzde 35'ini Ortadoğuya, geri kalanını da diğer pazarlara yaptıklarını kaydeden Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, "Yeni dönemde Afrika pazarına daha fazla odaklanarak, bu kıtadaki etkinliğimizi artıracağız. Yapı kimyasalları alanında özellikle Türkiye'ye yakın pazarlar olan Ortadoğu ve Afrika'da çeşitli yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Yurtiçinde kayda değer paylarının bulunduğunu söyleyen Akbaş, global pazarda da konumlarını güçlendirmek istediklerini belirtti.
İstanbul, Yozgat, Isparta, Mersin, Erzurum ve Mardin'de tesisleri bulunduğunu aktaran Altuğ Akbaş, yapı kimyasalları fabrikalarında firmalarının yıllık 700 bin ton yapı kimyasalı üretim kapasitelerinin bulunduğunu belirtti. Akbaş, "İstanbul'da bulunan Kale Boya ve Sıva işletmesinde yılda 100 bin ton boya ve sıva üretiyoruz. Kalekim, her türlü yapı kimyasalları, boya-sıva ile ısı ve su yalıtımı ürünleri imal ederek, yapı sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor" şeklinde konuştu.
Ürün yelpazelerini sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını dikkate alarak, yeni ürünler ile genişlettiklerini ifade eden Altuğ Akbaş, Ar-Ge birimleriyle mevcut ürünlerinde iyileştirme çalışmalarının yanı sıra yeni ürün geliştirme faaliyetlerini de know-how transferi yapmadan yürüttüklerini açıkladı. Gelişen teknoloji ile birlikte, Türkiye yapı sektöründe Ar-Ge ve inovasyonun öneminin anlaşılmaya başlandığını dile getiren Akbaş, tüketici ve profesyonellerin artık daha fazla sorgulayıcı ve seçici davrandığını söyledi.
Yenilenebilir enerji çalışmalarının ve enerjiyi verimli kullanma arayışının arttığına da dikkat çeken Altuğ Akbaş, "Bu doğrultuda yalıtım konusu ekonomik boyutuyla öne çıkıyor. Isı yalıtımının, ekonomik boyutunun yanı sıra çevresel ve sosyal açıdan da değerlendirilmesi gerekiyor. Türkiye'deki verilere göre, enerji tüketiminin yüzde 37'si binalarda gerçekleşiyor" dedi. Binalarda tüketilen enerjinin de yaklaşık yüzde 80'inin ısıtma-soğutma için harcandığını vurgulayan Akbaş, "Kalekim, ısı yalıtımının önemine dikkat çekmeye devam edeceklerini ve faaliyetlerini bu yönde sürdürecek" diye konuştu. "Yalıtım faaliyetlerine daha fazla ağırlık vereceğiz" Büyüyen inşaat sektöründe, enerji tasarruflu yapılar ve yeşil binalarda kullanılan malzemenin kalitesinin de önem taşıdığını söyleyen Akbaş, şöyle devam etti: "Uluslararası standartlara sahip malzemelerin kullanılması ile birlikte konut kalitesinin de artacağı öngörülüyor. Sektörde ısı yalıtımı uygulamasının maliyeti, bir binanın inşaat maliyetinin yüzde 4'ü kadar. Yalıtım yapılarak sağlanan tasarrufla, yapı birkaç yılda maliyetini karşılıyor.
Ayrıca binaların soğutma maliyeti, ısıtma maliyetine göre daha yüksek olduğundan mantolamayı sadece ısınma tasarrufu amaçlı düşünmemek gerekir. Kale Mantolama markasıyla geliştirdiğimiz ısı yalıtımı sistemi ile tüketiciler, doğalgaz ve elektrik faturalarında kayda değer oranda tasarruf sağlayabiliyor." Isı ve su yalıtımı alanındaki faaliyetlerini artırmak istediklerini açıklayan Altuğ Akbaş, "Bu kapsamda geliştirdiğimiz, avantajlı ve garantili mantolama sistemimizle ısı yalıtımı alanında çalışmalarımız sürüyor. Kale Mantolama Sistemleri ile 10 yıl ürün, iki yıl uygulama garantisi sunuyoruz" diye konuştu. Uygulama sonrasında iki yıl kullanım sürecini kapsayan sigorta yaptıklarını aktaran Akbaş, "Böylece, uygulama sonrası montaj ve işçilik nedeniyle oluşabilecek hasarlara karşı da güvence sağlıyor ifadesini kullandı.
Dünya