02 / 05 / 2024

Kaleseramik, Light+koleksiyonu ile ADI Design Index’e seçildi!

Kaleseramik, Light+koleksiyonu ile ADI Design Index’e seçildi!

Türk seramik sektörünün lideri Kaleseramik, ışığın farklı açılarıyla hayat bulan Light+ koleksiyonu ile, İtalya Endüstri Ürünleri Tasarımı Birliği’nin (ADI) her yıl en başarılı tasarıma sahip ürünleri seçtiği “ADI Design Index 2013”e girdi...



Türk seramik sektörünün lideri Kaleseramik, ışığın farklı açılarıyla hayat bulan Light+ koleksiyonu ile, İtalya Endüstri Ürünleri Tasarımı Birliği’nin (ADI) her yıl en başarılı tasarıma sahip ürünleri seçtiği “ADI Design Index 2013”e girdi. 


Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarıyla banyolar ve yaşam alanlarında  farklı ve konforlu mekanlar yaratan Kaleseramik; İtalya Endüstriyel Tasarım Birliği - The Italian Association for Industrial Design (ADI) tarafından, her yıl aday gösterilen İtalyan tasarımcı ve tasarım ofislerine ait en başarılı ürünlerin alındığı ADI Design Index’e, Kalebodur markasıyla ürettiği Light+ seramik karo koleksiyonu ile seçildi.  


Light+ ürünü, Triennale di Milano’da sergileniyor Japon bakış açısı ile İtalyan tasarımının birleşiminden doğan Isao Hosoe Design tarafından, tasarlanan Light+ koleksiyonu, ilk seçimlerin ardından kentin önemli modern sanat ve tasarım müzesi olan Triennale di Milano’da düzenlenen sergideki yerini alırken, ikinci tur seçimlerinin ardından “ADI Design Index 2013” seçkisine alınmaya hak kazandı. 3 Kasım’a kadar devam edecek sergide ziyaretçilerin beğenisine sunulan Light+ koleksiyonu, ADI’ın değerlendirme kriterleri arasında bulunan; üretimde mükemmelliyetçilik ve ayırt edici tasarım özelliklerini karşılaması ile de, bir Türk markasının tasarım alanındaki başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.


Light+ koleksiyonu, seramik ve yapı malzemeleri dışında birçok alandan başarılı ürünlerin aday gösterildiği, İtalya’nın en prestijli tasarım seçkilerinden biri olan organizasyonda; 853 adayın arasından seçilerek 170 ürünün arasına girmeyi başardı. ADI Design Index’e, değerlendirmeyi geçen seramik ve yapı malzemeleri firmalarından; Kaleseramik, Ceramica Sant'Agostino, Ceramiche Refin, 3D Surface ve XILO1934 alındı. 


Işığın yön verdiği koleksiyon: Light+ 

Işık ve gölgenin eşsiz dansından ilham alan, sanatsal ve matematiksel teorilerden esinlenilerek, mükemmeli arayanlara hitap ediyor. Yalın duruşunun içinde zekice tasarlanmış bir ruh taşıyan seriyle beraber banyolar için yepyeni bir çağ başlıyor. Kağıt katlama sanatı Origami’nin banyolardaki yansıması olan seri, kullanıldığı mekana kusursuz bir görsellik katmakla kalmıyor, görenlerde de büyük hayranlık uyandırıyor.  


www.kale.com.tr Kale Grubu Hakkında  1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya’da fabrika ve marka yatırımları olan, 5 bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu bugün Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi, Yapı Kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci şirket durumundadır. Ayrıca yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahiptir. 100 ülkede, 400’ü aşkın noktada Kale markalı ürünler tüketicilerle buluşmaktadır. Kale Grubu, yarım asırdan bu yana sanayici kimliği ile topluma hizmet ederken kurucusu İbrahim Bodur'un ilke ve görüşleri doğrultusunda, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor konularında topluma her zaman katkıda bulunmuş, bu katkılarını düzenli hale getirmek üzere Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurmuştur. 


Geri Dön