28 / 08 / 2024

'Kalıcı konutların yapımı en az 1 yıl sürer' diyen Saadet Partili Necmettin Çalışkan'dan kira yardımı tepkisi!

'Kalıcı konutların yapımı en az 1 yıl sürer' diyen Saadet Partili Necmettin Çalışkan'dan kira yardımı tepkisi!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan ya da hasar gören kiracılara ödenen aylık 5 bin liralık kira desteğinin bu ay itibarıyla sonlandırılacağının kısa mesaj yoluyla duyurulması tepkilere neden oldu.



Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 şehri yerle bir eden deprem felaketinden sonra bölgedeki çalışmalar sürüyor. Deprem bölgesinde yaşayanlara ödenen 5 bin liralık kira yardımı ödemelerinin kesileceğine yönelik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan atılan mesaj depremzedelerin tepkisini çekerken, Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, kısa mesaj yoluyla yapılan duyurunun yanlış bir zamanda yapıldığının altını çizdi.

BİNLERCE İNSAN BÜYÜK BİR MAĞDURİYET İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKILMAKTA

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yurttaşların mağdur olacağını kaydeden Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan kalıcı konutların yapımının en az bir yıl daha süreceğini dile getirerek “Vatandaşlar hâlâ perişan, konutlar teslim edilmedi fakat yardım kesiliyor. Utana sıkıla yapılan işler ne hikmetse gece yarısı duyuruluyor, sabahı bekleseydiniz. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın almış olduğu bu kararla binlerce insan büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakılmaktadır. Evleri ve işyerleri yıkılıp işsiz kalan depremzedelerin, kira desteğinin de kesilmesiyle beraber daha da zor bir sürece girecekleri ve toplumda geri dönüşü mümkün olmayan yaraların açılmasına sebep olacağı ifade ediliyor” dedi.

 Kalıcı konutların yapımı en az 1 yıl sürer diyen Saadet Partili Necmettin Çalışkan dan kira yardımı tepkisi!

NELER OLMUŞTU


Kahramanmaraş merkezli olarak  meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybetmiş ve yüz binlerce kişi de evsiz kalmıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremzedelere kira desteği başlatmıştı. Fakat AFAD’ın gönderdiği mesajla, kiracılara söz konusu yardımın bu ay sona ereceğini aktardığı belirtildi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın mesajını paylaşarak kararı eleştirdi.

DEVLET AYRIM YAPMAMALI

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “AFAD duyurdu! Kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapıldı. Orta hasar ve ağır hasarlı binalarda oturan kiracılara ödenen kira yardımı bu ay sona eriyor." ifadelerini kullandı.

 

Bakanlık Kanal İstanbul güzergahındaki iki arsayı yüzde 20 indirimle satışa çıkardı!

Metaverseye ilgi azaldı! Sanal arsaların fiyatları 15 bin dolardan 1.500 dolara geriledi!

Borsada hissesi olanlar dikkat! Bugün son gün


Geri Dön