21 / 05 / 2024

Kaliforniya Riverside Cezaevi'nin geceliği 142 dolar!

Kaliforniya Riverside Cezaevi'nin geceliği 142 dolar!

Kaliforniyada bulunan Riverside bölgesi yönetimi cezaevi tarihinde bir ilke imza attı. Bölgedeki hapishanelerde kalmak isteyen mahkûm para ödeyecek



ABDde Kaliforniya eyaletinde Riverside bölgesi tutuklulardan hapiste kaldıkları gece başına ücret alınmasını kabul etti. Eyalet hapishanelerinin dolması üzerine tutukluların sevk edildiği yerlerden olan Riverside bölgesinde yönetim mahkumlara sağlanan yemek, giyecek ve tıbbı bakımın ücretlendirilmesine karar verdi. Riversideın ipek çarşaflı yatakların ve bir gurme restoranının bulunduğu en lüks otelinin gecesi 190 dolarken, soğuk demir ranzada yatıp plastik tepsiden yemenin ücreti 142 dolar 42 cent olacak.

HEDEF BÜTÇE AÇIĞI
Bu yolla 80 milyon dolarlık bütçe açığını yılda 6 milyon dolar ek gelirle kapatmayı hedefleyen bölge yönetimi ücreti ödemeye gücü yetmeyen mahkumların da peşini bırakmayarak maaşına ve evine haciz koyduracak. En temel insan haklarını ayaklar altına alan uygulama hukukçuları da kızdırdı. Anayasa profesörü Sharon Dolovich Eğer bir toplum olarak amacımız hapisteki suçluları rehabilite etmekse onlara tahliye olduklarında ödemek zorunda kalacakları bir yük daha yüklemek bunu başarmanın yolu değildir açıklamasıyla tepkisini ortaya koydu.

Milliyet


Geri Dön