03 / 05 / 2024

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.



Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, havacılığı stratejik sektörler arasında nitelendirdiklerinin altını çizerek, İGA İstanbul Havalimanı’nın çoğunluk hisselerini bulundurma girişimlerinin esasının da bununla bağlı olduğunu dile getirdi. Kalyoncu, "Kalyon Holding olarak, İGA İstanbul Havalimanı’nı Türkiye'deki vizyon proje şeklinde görmekteyiz. Ayrıca hizmet kalitesi açısından Türkiye’nin itibarını uluslararası arenada yükselten en önemli sektörlerinin başında geldiğinin de bilincindeyiz" diye konuştu ve Cumhuriyet döneminin en büyük projelerinden olan, sağlam alt yapısı, profesyonel kadrosu, üstün teknolojisi ve sundukları benzersiz yolculuk tecrübeysiyle pek çok uluslararası ödüller almış olan İGA İstanbul Havalimanı’nın havacılık sektöründeki oyun kurucu pozisyonunu güçlendireceğine inandığını belirtti. Cemal Kalyoncu, megakent ve bir dünya başkenti olan İstanbul’un, üç kıtanın buluştuğu bölgede ve Türkiye için ortaya çıkabilecek yeni fırsatlar için konumunun uygun olmasının, İGA İstanbul Havalimanı’nda çoğunluk hisselerine sahip olma kararlarını şekillendirdiğinin altını çizdi. 

Kalyon Holding in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 e yükseliyor!

- "Havacılık ve enerji stratejik sektörlerimiz"

Kalyon Holding’in çevreye, toplama ve gelecek nesillere daha iyi yarınlar inşa edebilmek için çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Kalyoncu, Türkiye'nin geleceğine olan inançlarıyla stratejik sektörleri enerji ve ahvacılık olarak belirlediklerinin de altını çizdi. 

Yenilenebilir enerji alanında, milli sorumluluk bilinciyle, Türkiye'nin bu alanda liderliğe ulaşması için dev projeler geçirdiklerini dile getiren Kalyoncu, havacılık sektörü çerçevesinde de havalimanı işletmeciliğinde uluslararası açılımları kullanarak büyümeyi hedeflediklerinin altını çizdi. 

Gelecek süreçte Afrika, Avrupa ve Asya'da da havalimanı işletmeciliğine ilişkin girişimlerinin olacağına dikkat çeken Kalyoncu, Türk hizmet anlayışını dünya geneline yayacaklarının altını çizdi. 

İGA İstanbul Havalimanı’nda elde ettiğimiz tecrübe ve birikimleri uluslararası alana da taşımaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki süreçte Asya, Afrika ve Avrupa’da da havalimanı işletmeciliği konusunda girişimlerimiz olacak. Türk misafirperverliğini üç farklı kıtaya taşımaya hazırlanırken, Türk hizmet anlayışını da tüm dünyaya sunacağız."

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

İGA'dan çöken kargo binası açıklaması!


Geri Dön