27 / 04 / 2024

Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor!

Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliği taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor. Temeli atılan köprünün yapım çalışmaları kapsamında,dağıtım ayaklarındaki beton imalatları ise devam ediyor.



Dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliği taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor, İstanbul ile  İzmir  arasındaki (aşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi 'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsündeki çalışmaları görüntüledi. Körfez geçiş süresini 6,5 dakikaya düşürecek köprü inşaatında yükseklikleri 54 metreye ula şan kuleler karadan rahatlıkla görülebiliyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılan köprünün yapım çalışmaları kapsamında, kuzey ve güney ankraj bölgesinde ana gövde betonarme çalışmaları tamamlanırken, dağıtım ayaklarındaki beton imalatları ise devam ediyor. 


YÜKSEKLİĞİ 54 METREYE ULAŞTI

 Kule ankraj kaidesi ve bağ kirişi imalat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 8 Temmuz'da kulelerin çelik bloklarının montajına başlandı. Şu ana kadar yapılan montaj çalışmaları sonucunda, kuzey ve güney kule yükseklikleri 54 metreye ulaştı. Haftada ortalama 10 metre yükselen kulelerin yıl sonunda 250 metrenin üzerine çıkılarak bitirilmesi planlanıyor, inşaatında bin 400 kişinin çalıştığı köprü çalışmaları, hava şartlarının uygun olduğu zamanlarda 24 saat boyunca devam ediyor. 



Yeni Akit 


Geri Dön