10 / 05 / 2024

Asma Köprüsü inşaatı

Asma Köprüsü inşaatı

Dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliği taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor. Temeli atılan köprünün yapım çalışmaları kapsamında,dağıtım ayaklarındaki beton imalatları ise devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde askı halatlarının montajı başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında askı halatlarının montaj çalışmaları başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmiyor!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşası için Sütlüce ve Şekerkaya şantiyelerinde mühendis ve işçiler yoğun şekilde çalışıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda son olarak köprünün ana halatlarını oluşturacak 296 çelik kablodan 92'si bir kıtadan diğer kıtaya çekildi

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının son hali görüntülendi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kedi yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Kedi yolu tamamlandıktan sonra ana halatlar ile askı halatlarının montajının yapımına geçilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

ABD'de açık iş sayısı inşaat sektöründe azaldı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, inşaat ve enformasyon sektörlerinde azaldı...

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki şantiyesinde, itme sürme yöntemi ile yapım çalışmaları süren Asya yaklaşım viyadüğünün sağ tabliyesinin 38, sol tabliyesinin de 37 metrelik kısmı tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda, geçen ay kulelerinin inşaat çalışmaları tamamlanan "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü"nde inşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı 4 yılda tamamlanamadı!

Temeli 30 Mart 2016'da atılan fakat aradan geçen 4 senede sadece üçte biri tamamlanabilen Adana'daki Devlet Bahçeli Köprüsü için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, destek beklediklerini belirtti...

Asma Köprüsü inşaatı Haberi

Asma Köprüsü inşaatı

Dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliği taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor, İstanbul ile İzmir arasındaki (aşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi 'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsündeki çalışmaları görüntüledi. Körfez geçiş süresini 6,5 dakikaya düşürecek köprü inşaatında yükseklikleri 54 metreye ula şan kuleler karadan rahatlıkla görülebiliyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılan köprünün yapım çalışmaları kapsamında, kuzey ve güney ankraj bölgesinde ana gövde betonarme çalışmaları tamamlanırken, dağıtım ayaklarındaki beton imalatları ise devam ediyor. 


YÜKSEKLİĞİ 54 METREYE ULAŞTI

 Kule ankraj kaidesi ve bağ kirişi imalat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 8 Temmuz'da kulelerin çelik bloklarının montajına başlandı. Şu ana kadar yapılan montaj...