14 / 05 / 2024

Kalyon Holding'ten İstanbul Havalimanı'na 8 milyar avroluk yatırım! 

Kalyon Holding'ten İstanbul Havalimanı'na 8 milyar avroluk yatırım! 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili konuştu ve buradaki yatırımlarını değerlendirdi...



İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili konuşan Kalyoncu, havalimanının ihalesini kazanma süreçleriyle ilgili konuştu. Kalyoncu, ihale açık artırmaya çıkmadan önce, Fransız ve Almanların kendilerinden önde olduğuna televizyonlarda canlı yayınlanan ihalede kendi oluşturdukları konsorsiyum tarafından en iyi teklifin verilerek kazanıldığını belirtti. 

Şu ana kadar 10 milyar 250 milyon avroluk yatırımın 8 milyar avroluk kısmını öz kaynakları ve kredilerle gerçekleştirdiklerini, kalan bölümün ihtiyaç duyuldukça hayata geçirileceğinin altını çizdi. 

Kalyon Holding ten İstanbul Havalimanı na 8 milyar avroluk yatırım! 

"Dünyanın en büyük, en sağlıklı ve en fonksiyonel havaalanını yaptık" açıklamasında bulunan Kalyoncu, şu anda İGA İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısında Avrupa'da 1., dünyada 2. sırada olduğunu paylaştı. 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu, Dünya BankasI tarafından en çok kamu ihalesi kazanan şirketlerle ilgili yanlış bilgilerin bulunduğu bir rapor yayınladığına dikkat çekti. "Şu anda o raporu düzelttiler. En çok iş yapan müteahhitler arasına bizi de yazmışlardı. 'Biz nasıl buraya girdik' diye baktığımızda hesabı şu şekilde yaptıklarını gördük" diye konuştu ve şunları söyledi: 

"İstanbul Havalimanı'nın yatırım değeri 10 milyar 250 milyon avro. 25 yılda devlete 26 milyar avro para ödeyeceğiz. Bu cebimizden devlete ödeyeceğimiz parayı devletten aldığımız ihale gibi göstererek havaalanının ihale değerini (26+10,25 milyar avro şeklinde) 37 milyar avro olarak yazıyorlar. Bunu şimdi düzelttiler. Şirket başı 37 milyar avro ihale aldığımızı yazmışlar. Gerçek şu: Orada devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyar avro para harcıyoruz. 25 yılda devlete 26 milyar avro kira ödüyoruz. Her yıl kiramızı ödüyoruz."

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Türkiye'de bir ilk yaşanıyor! İstanbul Havalimanı’nda teknolojik alışveriş dönemi başladı! Görenler şaşkın...

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!


Geri Dön