03 / 05 / 2024

Kamerun'daki Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi hizmete açıldı!

Kamerun'daki Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi hizmete açıldı!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kamerun'un Kousseri kentinde cami ve 400 öğrenci kapasiteli okulu da bünyesinde barındıran Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi'ni açtı.



Dernekten yapılan yazılı açıklamada, özellikle Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı mazlum ve mağdur topluluklar için cami ile külliye projelerinin hayata geçirildiği belirtildi.


Projeyle Müslümanların ibadetini rahatça yapmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, külliyelerdeki okullarda da toplumların eğitim seviyesinin yükseltilmesinin amaçlandığı vurgulandı.


Bugüne kadar Afrika'nın birçok bölgesinde cami yaptırıldığı ve kardeşliğin pekiştirilmesine çalışıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Afrika'da cami ve külliyelerin sayılarının azlığı nedeniyle Müslümanların zorluk çektiğini tespit eden derneğimiz, bu konuda komple tesisler inşa ediyor. Bu tesislerde cami, medrese, şadırvan, tuvalet ve sosyal donatılara yer verilmesi de bölge açısından önemlidir. Bu okullarda çocuklara fenni ilimlerin yanı sıra din eğitimleri yeterli düzeyde veriliyor."


Açıklamada,  İzmir  temsilciliğinin katkılarıyla Kousseri'de yaptırılan 400 öğrenci kapasiteli okul ile caminin de yer aldığı Kamerun Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi'nin yerli halkın katılımıyla açıldığı ifade edildi.


Derneğin İzmir temsilcisi Ahmet Yorulmaz ise okulda birinci sınıfta 120 öğrencinin bulunduğunu, her yıl yeni sınıfların açılmasıyla 400 kişinin binada eğitim göreceğini belirtti.


Okulda, Türkiye'deki imam hatip okullarının müfredatına yakın eğitim verildiğini bildiren Yorulmaz, "Buraya gelen öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim, hadis, matematik ve fizik dersi alıyor. Böyle bir eğitim Afrika için de çok önemli. İnşallah hayırseverlerimizin destekleriyle yeni okullar, külliyeler açmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Açıklamada ayrıca Kamerun, Çad, Mali, Fildişi, Gana, Somaliland ve Pakistan'da külliye, cami ve Kur'an kursu açma çalışmalarının sürdürüldüğü vurgulandı.


AA


Geri Dön