29 / 04 / 2024

Kamu bankaları ve özel bankalar emekli promosyonlarını yükseltecek mi? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama! 

Kamu bankaları ve özel bankalar emekli promosyonlarını yükseltecek mi? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama! 

TÜED Başkanı Kazım Ergün, emekli maaş promosyonları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "Başta kamu bankaları olmak üzere bankalar promosyon rakamlarında artışa gitmeli" dedi. İşte Ergün'ün o açıklaması...



Bankalarda emekli maaş promosyonları yarışı kızışmışken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün,  konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Emekli maaşlarında yapılan yükselişlere karşın bankaların emeklilere verdiği promosyon rakamlarının yerinde saydığına dikkat çeken Kazım Ergün, başta kamu bankaları olacak şekilde bankaların promosyon rakamlarını artırmasını talep etti. 

Kamu bankaları ve özel bankalar emekli promosyonlarını yükseltecek mi? Emekliler Derneği nden flaş açıklama! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, söz konusu açıklamasında emeklilerin de çalışanlar gibi banka promosyonu hakkından faydalanmaları için senelerce mücadele ettiklerinin altını çizdi ve bu mücadelenin sonucunda emeklilere 2015 yılından beri maaşları karşılığında banka promosyonu verilmeye başlandığını dile getirdi. 

TÜED olarak emeklileri ilgilendiren her konu gibi banka promosyonu kazanımının da takipçisi ve savunucusu olduklarını vurgulayan Kazım Ergün, açıklamasında "Emeklilerin maaş promosyonu rakamı, SGK ile bankalar arasında imzalanan protokolle tespit ediliyor. Bu protokoldeki rakamlar asgari promosyon rakamlarını kapsıyor. Kamu bankaları bu konuda cimri davranıp bu protokoldeki asgari rakamları verirken, özel bankalar kısmen de olsa bir rekabet içerisinde olup, daha yüksek promosyon rakamları ödüyor" ifadelerini kullandı. 

Ergün, bugün itibarıyla kamu bankalarının 10 bin TL ve üzeri emekli aylığına üç sene için 5 bin TL promosyon verdiğini, özel bankaların ise çeşitli şartlarla bu rakamı 15 bin TL'ye kadar yükseltebildiğini anımsattı. 

Kamu bankaları ve özel bankalar emekli promosyonlarını yükseltecek mi? Emekliler Derneği nden flaş açıklama! 

Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğunu anımsattı ve "Hiç artış yapılmadığı varsayılsa bile en düşük emekli maaşının yıllık toplamı 120 bin TL, üç senelik toplamı ise 360 bin lira. Kamu bankalarının üç yıl için verdiği 5 bin liralık promosyon, mevcut aylık rakamı dikkate alındığında üç yıllık toplam 360 bin TL'nin yüzde 1,3'üne denk oluyor. Bu oranı çok fazla düşük görüyoruz" dedi ve emekli maaşlarının arttığını ancak promosyon rakamlarının yerinde saydığını vurguladı. 

Ergün, bankaların yüksek karlılık rakamlarına karşın emeklilere karşı cimri davranmayı sürdürdüklerinin de altını çizdi ve "Geçen yıl, Türkiye'nin en büyük 10 bankası 506,8 milyar lira net dönem karı elde etti. Bu bankaların toplam karı bir önceki yıla kıyasla yüzde 40,4 artış gösterdi. Böyle bir tabloda, emeklilerin düşük promosyon rakamlarına mahkum bırakılması kabul edilebilir değil" açıklamasında bulundu. 

Emeklilerin, SGK ile bankalar arasındaki promosyon protokollerinin tarafı olmak istediklerine dikkat çeken Ergün, emeklilerin en büyük sivil toplum örgütü olarak bunun hakları olduklarını belirtti. 

Ergün, söz konusu açıklamasını "Bankalar, taleplerimiz doğrultusunda promosyon rakamlarını artırmazsa üzerinde çalıştığımız alternatifleri hayata geçirmek için daha istekli ve kararlı davranacağız" diyerek tamamladı. 

2024'ün ilk temettü ödemesini verecek şirketleri belli oldu! Hangi şirket ne kadar temettü verecek? 

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

İstanbul’da açılacak yeni AVM’ler belli oldu, bu ilçelere AVM geliyor!


Geri Dön