Ekonomi

Kamu işçilerin ikramiye tarihi!

Kamuda çalışan işçilere verilecek olan ikramiye ödemelerinin tarihi açıklandı. İşte detaylar!

 Cumhurbaşkanı kararına göre ikramiye ödemelerinin ilk yarısı ve ikinci yarısının verileceği tarih belli oldu.

İşte haberin detayları…

Son dakika açıklaması geldi. Kamu işçilerine ikramiye ödemesinin yapılacağı tarihler belli oldu. Cumhurbaşkanı kararına göre ikramiye ödemelerinin ilk yarısı 27 Ocak, ikinci yarısı 17 Nisan'da yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre kamu işçilerine yapılacak ilave tediye ödemelerinin tarihlerinin belli olduğuna yer verildi.

İLK 6 AYDA 2 DEFA, İKİNCİ ALTI 6 AYDA 2 DEFA YAPILACAK

İlave tediye ödemeleri kamu işçilerine yılda 4 defa yapılıyor. İlk iki taksit ilk 6 ayda, üç ve dördüncü taksitler ise ikinci 6 ayda yapılıyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN YATACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Emekli ikramiyelerinin yılbaşında yatırılması ile ilgili bir düzenleme ne yazık ki yok. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin maaş hesaplarına geçmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılı dini günler takviminde Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023, Kurban Bayramı da 28 Haziran 2023 tarihine denk geldiğini açıkladı. Bu bilgiler doğrultuda emekli ikramiyelerinin bayrama dört gün kala yatırılması bekleniyor.

KAMU ÇALIŞANLARININ OCAK ZAMMI ALACAĞI KONUŞULUYOR

Kamu çalışanları da Ocak ayında maaş zammından yararlanacak. Toplu sözleşmedeki artış ve enflasyon farkı ücretlere yansıyacaktır. Buna ek olarak geçen Ocak ayı itibari ile refah payının da dağıtılacağı düşünülüyor. Asgari ücretle çalışan bir işçinin 13 günlük maaşı 2,804 lira brüt olurken, 2,004 lira da net olmaktadır. Buradan anlaşılan; bu ay ödenecek olan en az ödeme 2,004 liradır. Maaşları brüt 7 bin 500 TL olan işçilere ise bu ay, 13 gün karşılığı olan brüt 3,250 TL, net 2,323 TL ödeme yapılıyor.

ÇALIŞANLARIN 52 GÜNLÜK ASGARİ ÜCRET!

Çalışanların 52 günlük brüt maaşları üstünden ek ücret hesaplaması yapılır.  Bu hesaplamadan sosyal gelir vergisi, güvenlik vergisi ve damga vergisi düşülmektedir. Devlet Memurları Kanununa göre çalışanlar için ücret sistemine bakılmaksızın yıllık olarak bir aylık ikramiye almaktadır. Kadroya dahil olan taşeronlar da bu ikramiyeden faydalanır.

Kiracılar ev sahibiniz dava açabilir! Bu şartı çoğu kiracı bilmiyor! Bunu kulak arkası yapmayın!

Emekli vatandaşlara Ocak ayında 30 bin TL! Tek şart emekli olmanız! İşte detaylar!