Ekonomi

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu mu?

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki kamu işçilerinin ek ödeme tarihi açıklandı mı? İşte detaylar! Cumhurbaşkanı kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri Resmi Gazete’de yayımlandı

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihi gündemde yer alıyor.  Cumhurbaşkanı kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte kamu işçilerinin ek ödeme tarihi belli oldu mu sorusunun yanıtı…

KAMU İŞÇİLERİNİN EK ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında yapılacak ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hususunda alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yani 20222 yılında ek ödemenin birinci kısmı 4 Temmuz'da, ikinci kısmı da 16 Aralık'ta yapılacak.

KAMU İŞÇİLERİNE EK ÖDEME NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket, kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi konumundaki çalışan personele ücret sistemlerine bakmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğine verilen isimdir.

Kamu işçilerine ek ödeme tarihi belli oldu. Konuya dair karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, devlete bağlı müesselerde çalışan işçilere yapılacak ek ödemede tarihler belli oldu.Bu yıl yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 4 Temmuz'da hesaplara geçmesi bekleniyor. İkinci yarısı ise 16 Aralık'ta yapılacak.  Kamu işçilerine yılda 52 günlük net ücret tutarında ilave olarak ödeniyor. Kamu kurumlarında taşeron kadroya alınan işçiler de ek ödemeden yararlanabilecek.

KAMU İŞÇİLERİ TEMMUZ’DA ZAM ALACAK MI?

Kamu işçilerinin 6 aylık zam sürelerinin enflasyon farkını son 6 aydaki enflasyon netliğe kavuşturacak. Kamuda 657’ye tabi ve sözleşmeli personelin olduğundan bu zamlar kamudaki sözleşmelilere de yer veriliyor. Ancak kamuda bir de işçi statüsünde olan çalışanlarda yer alıyor. Onlar da toplu sözleşmelerinin zamanlarına göre belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamu İşçilerinin Ücretlerine 2021-2022'nin İlk 6 Ayı İçin Yüzde 12, Diğer 6 Ay İçin Yüzde 5 Artı Enflasyon Farkı Oranında Zam Yapıyoruz” şeklinde konuşmuştu. Kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 2,5 ek zam yapılmasına ilişkin "Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" imzalanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek'in imzaladığı protokole göre, kamu işçilerine verilen yüzde 2,5 zam 1 Ocak 2022'den itibaren yürürlüğe girmişti.

Altın bugün ne kadar? 24 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Banka değişikliğinde promosyon ne kadar?

Tapuda yeni düzenleme! Taşınmaz satış sözleşmelerini noterler mi yapacak?