Kent Haberleri

Kamu işçilerine müjde! İkramiyelerin ödeneceği tarih belli oldu! 2 taksitle verilecek!

Milyonlarca kamu işçisinin merakla beklediği ikramiyelerin ödeneceği tarih resmen belli oldu. Söz konusu ikramiyeler iki taksitle ödenecek. Peki kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Kamu işçisi ikramiyeleri 2024 ne zaman verilecek?

Kamu işçilerini ilgilendiren ikramiye ödemelerinde son dakika haberi geldi. 2024 yılı tediye ödemelerinin tarihi Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki kamu işçisinin ikramiyeleri ne zaman ödenecek? 2024 kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte kamu işçisi ikramiye ödeme takvimi...

2024 YILI TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK? KAMU İŞÇİSİ İKRAMİYELERİ ÖDEME TAKVİMİ

6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek ilave tediyenin sürelerinin belirlenmesi hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2024 yılı tediye ödemelerinin tarihi Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre, ikramiye ödemeleri 14 Haziran ve 13 Aralık tarihlerinde 2 taksit olarak yapılacak.

 

KAMU İŞÇİSİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR? KAMU İŞÇİSİ 2024 MAAŞI

Göreve yeni başlayan bir kamu işçisinin maaşı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermekte. Örneğin; yeni başlayan bir kamu işçisi görevli, teşvik hariç taban maaş ile birlikte 36 bin -37 bin  lira civarında bir maaş alır. Ancak; gece vardiyası, nöbet ve hafta sonu gibi faktörler ile birlikte, kamu işçileri hala memurlardan yüksek gelir elde edebiliyor.

696 sayılı KHK ile kamuda görev yapan 4d sürekli işçiler için 2024 yılına ait maaş bordroları açıklandı. Oda Tv’de yer alan kamu işçilerinin zammına dair hesaplamaya göre en düşük kamu işçisi 41 Bin TL olacak.

Yapılacak zamla birlikte, Kamu işçilerinde en düşük çıplak brüt ücret de yüzde 25.46'lık tahmin gerçekleşirse en düşük 33 bin 159 liradan 41 bin 601 liraya yükselecek. Ancak bordrodaki maaşların ikramiye, tediye ve ek ödeme gibi yan hakları içermediği de belirtildi.

KAMU İŞÇİSİ KİMDİR?

Kamu işçileri, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı görüşlerine dayanarak Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen görevlerde, bir yıldan az süreli ya da mevsimlik hizmetlere atanarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde bulunan kişilerdir. 

İŞKUR resmen duyurdu! O kurum 10 kamu işçisi alacak! Başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde verildi! 3 şehirde personel alınacak!

Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?