01 / 05 / 2024

Kamu işçilerine zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı

Kamu işçilerine zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu işçilerinin zamları ile ilgili açıklamalar yaptı. Türk-iş Başkanı Atalay da kapsam dışında kalan işçilerin kadro beklentisiyle ilgili konuştu.



Bakan Vedat Bilgin, kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi protokolü çalışmasının deprem nedeniyle askıya alındığını ifade etti. Ancak işçilerin herhangi bir hak kaybı olmayacağını da sözlerine ekledi.

Bilgin, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) bir otelde düzenlenen 10. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Kamu çalışanlarına, özellikle emekliliklerinde fayda sağlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesiyle yeni haklar verdiklerini anımsatan Bilgin, sözleşmeli kamu personelinin de kadroya geçirildiğini kaydetti.

TÜRK-İŞ: TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da geçici işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yasal sürecin başlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, “Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor.” dedi.

Kamu işçilerine zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı

‘TOPLUMUN % 60’IYIZ AMA MECLİS’TE 3 TANE İŞÇİ YOK’

İşçi, işsiz ve emeklilerin toplumun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğuna dikkati çeken Atalay, “Türk-İş’in üye sayısı birçok partinin üye sayısında fazla ama kimse bize bir şey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60’ıyız ama Meclis’te üç tane işçi yok. Bunun kabahatlisi de biziz. Biz, emeğimizden yana olmak durumundayız. Biz bunu yapamazsak ağlamaya devam ederiz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön