08 / 07 / 2024

Kamu malı olan alana herkes aracını park edebilir!

Kamu malı olan alana herkes aracını park edebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binaların önünde kalan alanlara park edilen araçlara değindi. Heper, bu alanların kamu malı olması durumunda herkesin oraya park edebileceğini dile getirdi



Ana cadde üzerinde bir binada oturuyorum, önümüz kaldırım. Bizler araçlarımızı binaya dik durumda kaldırıma park ediyoruz. Bitişik bina önüne, burası binaya aittir diye bir yazı koymuş başka araçların park etmesine sıcak bakmıyor hatta görevli ile biraz takışıyoruz. Bu onların hakkı mı • E.E.

Şu işi bir türlü halledemedik. Birbiri üzerine binen binalar yapıyoruz ama “Burada oturanlar araçlarını nereye park edecek” diye sormuyoruz. Bir zamanlar her binaya otopark yapılması mecburiyeti getirilmişti. Sonra ne oldu hepimiz biliyoruz, belediyeler proje safhasında otopark için para aldı, binalardaki otopark alanlarına daire yapılmasına izin verdi. Bunun gerekçesi şu idi:

“Aldığımız paralarla size otopark yapacağız”. Peki nerede o otoparklar
Onlar olaydı bu ihtilaflar olur muydu Bu paralar ne oldu hiç kimse bilmiyor, ama vatandaş aracını park edecek yer bulamıyor, işte sizin örneğiniz. Şimdi şu noktaya dikkat edelim. Bazı binaların önünde binaya ait alan kalır. Bazı binalar ise tam parsel sınırında yapılır. Önü kamu malıdır, yani caddedir veya kaldırımdır. Sizinkine bakıldığında binanın önünde, bu binaya ait parsel kaldı ise bu alan o binanın malıdır ve siz o binaya ait alana araç park edemezsiniz. Buna mani olabilirler. Ancak bina parsel sınırında yapılmış ise ve önünüz yani kaldırım kamu malı ise herkes gibi siz de aracınızı boş bulduğunuz yere park edersiniz. Burada bir sorun yaşanacak ise komşu ile değil belediye ile yaşanacaktır.

Tamer Heper/Posta
 


Geri Dön