28 / 04 / 2024

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Temmuz ayının ardından memur ve diğer kamu görevlilerine yapılacak ödeme tutarları da değişiyor. İşte o rakamlar...



Temmuz sonrasında 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile memur ve diğer kamu görevlilerine kanunun yürürlüğe alındığı tarihten sonra ne kadar ödeme yapılacağı merak ediliyor. 

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, bugünkü köşesinde Temmuz ayında bazı kamu personellerine yapılacak ödemeleri kaleme aldı. 

Söz konusu yazısına "Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde görev yapan kamu görevlilerinden şartları uygun olanlardan Dışişleri Bakanlığı’nca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’de yerleşik bulunan merkez veya temsilciliklerinde görevlendirilenlere yüksek ücretler ödenebilmektedir" ifadelerini kullanarak başlayan Ahmet Ünlü, bu çerçevede görevlendirileceklerle ilgili 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun E cetvelinde açıklamalara yer verildiğini belirtti.

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde görevde bulunan kamu görevlilerinin, Dışişleri Bakanlığı’nca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’de yerleşik bulunan merkez veya temsilciliklerinde görevlendirilebilmeleri için şu şartlara sahip olması gerekiyor: 

1- Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) İngilizce, Fransızca ya da Almanca dillerinin birinden (A) düzeyinde puan almaları veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan başka bir belgeye sahip olunması.

2- İlgili Bakan’ın onayı.

Bunların memur olmaları şartı bulunmuyor, kamu görevlisi olması yeterli oluyor. Ahmet Ünlü, konuya ilişkin, "Yani memur, işçi, asker, sözleşmeli personel gibi kamu görevlisi olunması gerekmektedir. Ancak, görevlendirileceklerin sadece memur statüsünde olacağı da söylenebilir" açıklamasında bulundu.

Ahmet Ünlü, "Bu iki şartı taşıyan kamu görevlileri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 80’inci maddesi uyarınca belirlenen kontenjanlar dahilinde iki yıla kadar stajyer memur olarak görevlendirilebilmektedir" dedi ve gerekirse bu sürenin bir katına kadar uzatılabildiğini, bu kontenjanların Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlendiğini vurguladı. 

Kamu personelleri dikkat! Temmuz dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 


Geri Dön