11 / 05 / 2024

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Temmuz ayının ardından memur ve diğer kamu görevlilerine yapılacak ödeme tutarları da değişiyor. İşte o rakamlar...



Strateji ve Bütçe Başkanlığı, mevcut ve yeni kurulacak araştırma altyapılarına ilişkin iş ve işlemlerinde mesleki bilgi ve deneyiminden yararlanmak için geçici süre ile üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları çalışanları ile kamu görevlisi olmayan diğer kişileri proje izleme ve değerlendirme, teknik konularda danışmanlık alma gibi hususlarda panelist, hakem ve izleyici şeklinde görevlendirebiliyor. 

Bu şekilde görevlendirilecek kişilere yapılacak ödeme, diğer kanunlardaki düzenleme ve kısıtlamalara tabi olmaksızın 60.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamı aşmamak üzere, görev ve yetkileri, çalışma şartları ve süreleri ile araştırma faaliyetlerine katkısı gibi hususlara göre belirleniyor. 

Bu tutarın parasal karşılığı ise 2023 yılı Temmuz ayı maaş katsayısı ile 60.000 x 0,509796 = 30.587,76 Türk Lirası şeklinde oluyor. Bu ödenmesi gereken azami tutar. Yani bu tutardan daha düşük ödeme de yapılabiliyor. 

Kamu personelleri dikkat! Temmuz dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Araştırma altyapısının karar organı olan yönetim kurulunda görevde bulunan üyelere toplantı başına yapılacak net ödeme tutarı 40.000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunuyor. 

Ahmet Ünlü bu duruma ilişkin "Yönetim kurulu iki ayda bir kez olağan toplantı yapıldığı için aylık ödeme 20.000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayısıyla çarpımı sonucu elde edilecek tutar kadardır" açıklamasında bulundu. 

Bu tutarın parasal karşılığı ise 2023 yılı Temmuz ayı maaş katsayısı ile 20.000 x 0,509796 = 10.195,92 Türk Lirası oluyor. 

Gümüş yatırımcıları aman dikkat! Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş'ten gümüş için resmen yeni rekor açıklaması!

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Akaryakıt zammından sonra enflasyonda büyük artış bekleniyor!


Geri Dön