29 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına bir son dakika genelgesi gönderildi. Alınan bilgilere göre, Bakan Şimşek'in, G20 dolayısıyla Hindistan'a gitmeden önce cuma günü imzaladığı ve bugün tüm kamu kurumlarına yollanan genelgede, 30 Haziran 2021 tarihli kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımı ile ilgili "Tasarruf Tedbirleri" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığı  anımsatıldı. 

Söz konusu genelge çerçevesindeki kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan gerçekleştirecekleri yurt içi ve dışı harcamaları ile taşınır ve taşınmazların kullanılmasında genelgeyle tespit edilen önlemlere uymakla talimatlandırıldığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde, genel ilke olarak kamu hizmetlerinin bütçe sınırları içinde kalınarak ayrılan kaynaklardan fazla harcama olmasına yol açılmasan azami tasarruf anlayışı içinde yerine getirilmesi gerektiği ifade edilmişti. 

Bakan Şimşek ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Bütçelerde ek yük oluşturacak şekilde faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmemesi talep edilen genelgede, ilgili mevzuatta belirtilen faaliyet alanlarıyla doğrudan ilgili olmayan herhangi bir harcama ya da taahhütte bulunulmaması, ihale şartname ve sözleşmelerine alım konusuyla ilgisi olmayan unsurların dahil edilmemesi ve gerçekleştirilecek  alımlarda ölçek ekonomisinden faydalanılarak  ihtiyaçların daha düşük maliyetlerle karşılanması için ortak alım yoluyla tedarikin yaygınlaştırılması amacıyla gayret gösterilmesi gerektiğine dikkat çekilmişti. 

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön