14 / 05 / 2024

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...



Kamuda ek tasarruf önlemleri 

Bugün yayınlanan Bakan Şimşek imzalı genelgede, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri kapsamında, "Maliye ve ekonomi politikalarının hazırlanmasına yardımcı olmak ve bu politikaları uygulamak", "Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlamak amacıyla gerekli standartları tespit etmek ve sınırlamalar koymak, bu hususlarda tüm kamu kurum ve kuruluşları için uyulması zorunlu düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak" görev ve yetkilerinin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiğinin altı çizildi. 

Deprem kaynaklı maliyetler dışında bütün tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine ilişkin gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması için yayımlanan genelgeye göre, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun şekilde yapacak. 

Bakan Şimşek ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Diğer taraftan, kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmeti ile ilgili giderler ve diğer hususlarda genelgede yer alan kurallara uymakla sorumlu tutulacak. 

İdareler, genelgenin düzenlediği konularda bünyelerinde yaptıkları iş ve işlemlerle bu çerçevede elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla belirtecek. 

Akaryakıt zammından sonra enflasyonda büyük artış bekleniyor!

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!

Fuzul GYO'da Borsa İstanbul için geri sayım başladı! Fuzul GYO'nun halka arzı ne zaman? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön