15 / 05 / 2024

Kamuda çalışan 700 bin işçi için işverenin verdiği ilk teklif belli oldu!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için işverenin verdiği ilk teklif belli oldu!

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin maaşına yapılacak zammın belli olacağı görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de dahil olduğu konu başlıklarında mutabık kaldı. Taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklar devam ederken, işverenin ilk teklifinin 11 bin 500 lira olduğu belirti



İLK TEKLİF BELLİ OLDU 

İşçi tarafının aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya çıkarılması hususundaki ısrarı devam ederken, TÜHİS'in ilk teklifi 11 bin 500 lira düzeyinde olarak kayıtlara geçti.

İşçi ve işveren tarafı, müzakereler doğrultusunda, kalan maddeleri görüşmek amacıyla TÜHİS'in ev sahipliğinde bu hafta yeniden bir araya gelecek ve masaya oturacak.

BİRİNCİ ALTI AY İÇİN YÜZDE 45 TALEBİ 

Yapılan görüşmelerde, işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in belirlediği ortak isteklerde "aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya çıkarılması ve bunun yapılmasından sonra bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi" de bulunuyor.

 Kamuda çalışan 700 bin işçi için işverenin verdiği ilk teklif belli oldu!

Taban ücret artışı ve refah payının ilave edilmesinin ardından da birinci altı ay için yüzde 45 oranında; ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise yüzde 5'er oranlarda zam ve enflasyon farkı talep ediliyor.

Bunun yanı sıra, belediye ve il özel idare şirketlerindeki işçiler de dahil olmak üzere tüm kamu işçilerine ilave tediye talep ediliyor.

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına bir yıl boyunca 2 bin TL yatacak! Bakan Derya Yanık tek tek açıkladı!

Ziraat Bankası’ndan sürpriz duyuru! Alışveriş yapan 1500 lira indirim kazanacak! Zaman daralıyor!

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?


Geri Dön