02 / 05 / 2024

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Artan konut fiyatları ve kredi musluklarının kısıtlı akması konut satışlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu olurken, TÜİK verilerine göre şubatta konut satışları yüzde 18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine ilişkin bir açıklama yaptı.



Son yıllarda Türkiye’de yaşanan konut fiyatlarındaki artış nedeniyle ev almak adeta hayal oldu. Hatta ev kiralamanın bile çok zorlaştığı dönemde kura ile kiracı bulma devri başlamıştı. Yükselen ev fiyatları, TL’nin değer kaybı ve enflasyonun yüzde 100’lere kadar ulaşması kira fiyatlarını da astronomik seviyede artırmış ve kura ile kiracı bulma devri başlamıştı. Ev fiyatlarının çok uçuk rakamlara ulaşması nedeniyle hem ev almakta hem de kiralık ev bulmakta zorlanan insanlar fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) paylaştığı bilgilere göre, Türkiye’de konut satışlarını son 2 senenin en düşük seviyelerine kadar indi.  Konut fiyatları özellikle son dönemlerde orta direğin alım gücünün üzerine çıkarken, konut almak isteyen vatandaşlar da konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor.

İşte detaylar...


Geri Dön