27 / 04 / 2024

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?



Satılık ve kiralık konut fiyatlarıyla ilgili hükümetten peş peşe hamleler gelmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut arzının artırılması, vatandaşın konuta ulaşımının kolaylaşması ve kira fiyatlarının gerilemesi için Hazine arazilerini imara açacaklarını belirtmişti. 

Bunun yanı sıra geçtiğimiz zamanlarda ikinci ve üçüncü konut alımları için kredi sınırlaması getirildi. Bu gelişmeler kapsamında, piyasada fiyatlarla ilgili küçükte olsa geri çekilmeler oldu. Diğer taraftan kiralık ve satılık konut fiyatlarının gelecek süreçte düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Gazete Vatan'dan Alican Yıldırım'ın haberine göre; Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, hükümetin satılık ve kiralık konut  fiyatlarına ilişkin attığı adımla ilgili "Birinci konutta yüzde 90'a kadar kredi çekebiliyor. Hükümet konut kredisini ikinci ve üçüncü konutlar için sınırladı. Bu bana göre güzel bir karar. Hiç konutu olmayan kirada oturan vatandaşımızın konuta erişebilmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Bu şekilde yatırım ikinci konut alanların önü kesilmiş oluyor" açıklamasında bulundu ve gelecek günlerde ilk konut alacaklar için krediye erişmini kolaylaştırılacağının ifade edildiğini söyledi. 

"Bu hamlede bana kalırsa ilk evini alacak vatandaşlar için çok güzel bir haber. Burada tabi öne çıkan şey kredi oranının düşük tutulması" diyen Esat Demir, böylece ilk defa ev alacak vatandaşların, erişiminin kolaylaşacağına dikkat çekti. 

Hazine arazilerinin imara açılmasına ilişkin de "Hazine arazilerinin imara açılmasını ben kentsel dönüşümün hızlandırılacağı şekilde algılıyorum. Özellikle İstanbul ve İzmir'de kentsel dönüşümün hızlandırılması için böyle bir kanuna ihtiyaç duyuluyor" ifadelerine yer veren Demir, çok mülkiyetli yapıların kentsel dönüşüme engel olduğunu, hak sahiplerinin ortak bir noktada buluşamadığına ve dönüşümün yapılamadığına dikkat çekti. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Özellikle piyasadaki konut fiyatlarının düşürülmesi için devletin konut yapması gerektiğinin altını çizen Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, "Hazine arazilerini imara açarken bu alana yapılacak binaların özel sektör artı devlet işbirliğiyle yapılması gerekiyor. Eğer bu binaların mülkiyet hakkı devletin olursa fiyat köpürmesinin önüne geçilebilir" açıklamasını yaptı ve devletin çok yapı yaparak mülkiyetlerini elinde tutması halinde fahiş kira ve ev fiyatlarının önüne geçilebileceğini aktardı. 

Fiyat yükselişinin büyük nedenlerininden birinin yatırım için alınan konutların kiraya verilmesi olduğunu vurgulayan Esat Demir, Bunun yanında vatandaşların kafalarından yatırım için konut alma düşünce beklentisinin hükümet tarafından kaldırılması gerekiyor. Yani vatandaş 'paramızı gayrimenkule yatırıp fahiş kira bedelleri elde edelim' düşüncesinden çıkarılmalı. Yatırım için konut alma düşüncesini arabada bitirildiği gibi bitirilmesi gerekiyor" dedi ve ikiden çok konutu olan vatandaşlara ekstra vergilerin getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Gelecek süreçte kiralık ve satılık konut fiyatlarının düşeceğini beklediğine vurgu yapan Demir, "Ben önümüzdeki süreçte hükümetin yeni hamleleri sonrası ev ve kira fiyatlarının mutlaka düşeceğine inanıyorum. Hükümetin şuana kadar attığı adımlar bu konuda mesai harcadığını ve kararlı olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı ve şu anda piyasada fiyatlarda bir miktar geri çekilme olduğunu söyledi. 

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

TOKİ'den bu ile 270 konut ve 178 dükkanlık yeni proje müjdesi!

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Kiralık evlerde kriz derinleşiyor: Kiracılar fahiş zamlardan, ev sahipleri istediği artışı yapamamaktan şikayetçi!


Geri Dön