07 / 05 / 2024

Kamuda çalışanlar dikkat! Emeklilik işlemleri değişti

Kamuda çalışanlar dikkat! Emeklilik işlemleri değişti

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelge ile kamuda çalışanların emeklilik işlemlerinde değişiklik yapıldı.



BAŞLAMA TARİHİ 15 KASIM

Genelgede, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yapılan emeklilik işlemlerinin en kısa zaman da ve hatasız olarak tamamlanabilmesi için, sigortalı sayılan kamu görevlilerini çalıştıran kamu kurum ve kuruluşlarından, gerekli kurumsal ve teknik altyapı hazırlıklarının en geç iki ay içinde tamamlanarak çalışana ait bilgilerin HİTAP'a eksiksiz ve güncel biçimde aktarılacak. Emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onay ve diğer bilgi ve tüm belgeler 15 Kasım tarihinden itibaren yalnızca HİTAP üzerinden gönderilecek.

POSTA GÖNDERİMİNE SON

Başkanlıkça ayrıca talep edildiği durumlar hariç olmak üzere posta yoluyla gönderime son verilecek. Emeklilik işlemleri de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca HİTAP'ta yer alan bu bilgi ve belgeler üzerinden gerçekleştirilecek.

Kamuda çalışanlar dikkat! Emeklilik işlemleri değişti

HİZMET TAKİP PROGRAMI (HİTAP) NEDİR?

Hizmet Takip Programı, SGK tarafından geliştirilen ve online olan bir veritabanı sistemidir. HiTAP, sigortalı sayılanların tüm hizmet bilgilerinin ve bu bilgilerde oluşacak değişikliklerin güncel olarak Sosyal Güvenlik Kurumunca hazırlanan web tabanlı programa internet üzerinden aktarılma işlemidir.

Hastanede çalışmak isteyenlere müjde! Hasta kabul kayıt görevlisi alımları başladı!

Yüksek maaşla iş imkanı! Bakanlık tam 4 bin 147 kişi alacak

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön