29 / 04 / 2024

Kamulaştırma işlemleri için vekaletname!

Kamulaştırma işlemleri için vekaletname!

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın tamamını veya bir kısmını ilgili belediyeye pazarlık suretiyle satmaya, uzlaşma komisyonu nezdinde tanzim edilecek tutanakları imzalama gibi işler için vekil atayabiliyor. İşte kamulaştırma işlemleri için vekaletname..



Kamulaştırma işlemleri için vekaletname!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak ifade ediliyor.


Kamulaştırmalarda, gayrimenkulün Anayasa ile ilgili kanunda öngörülen esaslara göre tespit edilmiş bedelinin nakden ve peşin olarak koşulsuz ödenmesi gerekiyor. Ancak kimi zaman bu bedel alacaklısına ödenmiyor. Bu gibi durumlarda malik kuruma karşı yasal süreç başlatabiliyor.


Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın tamamını veya bir kısmını ilgili belediyeye pazarlık suretiyle satmaya, uzlaşma komisyonu nezdinde tanzim edilecek tutanakları imzalamaya ,ilgili Kadastro müdürlüğünde ve Tapu Sicil Müdürlüğünde ifraz işlemleri gibi işler için vekil atanabiliyor.


Kamulaştırma işlemleri için vekaletname örneği:


KAMULAŞTIRMA DAVALARI 

(Genel vekaletnameye ek olarak)


Hissedarı bulunduğum ;

…………………. alanlı taşınmazlardaki mevcut hisselerimin İstimlakı yapan ……………..Belediyesine tamamını veya bir kısmını pazarlık suretiyle satmaya, uzlaşma komisyonu nezdinde tanzim edilecek tutanakları imzalamaya ,ilgili Kadastro müdürlüğünde ve Tapu Sicil Müdürlüğünde ifraz işlemlerini yapmaya ve ferağ takrirlerini vermeye,bu hususlarda tanzim edilecek akit tablosunu imzalamaya, kamulaştırma bedelini kamulaştırmayı yapan …………………… veya havale edeceği herhangi bir bankadan çek mukabilinde almaya ,Yine kamulaştırma bedellerinin tesbiti davası sonunda adıma yatırılacak kamulaştırma bedellerini ilgili bankadan almaya çekmeye ve ahzu kabza  münferiden veya müştereken  yetkili olmak üzere ………………………………….. vekil tayin ettim.


(3 adet ve resimli)


Kamulaştırma başvuru formu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön