03 / 05 / 2024

Kanal İstanbul bilimsel değerlendirme kitabı çıktı!

Kanal İstanbul bilimsel değerlendirme kitabı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak 2020 tarihinde yapılan Kanal İstanbul Çalıştayı'nın raporunu kitap haline getirdi. Kanal İstanbul Projesinin etkileri açısından bilimsel olarak masaya yatırıldığı kitabın tanıtım toplantısı, yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak 2020 tarihinde yapılan Kanal İstanbul Çalıştayı'nın raporunu kitap haline getirdi. İBB'de yer alan habere göre, Kanal İstanbul Projesinin etkileri açısından bilimsel olarak değerlendirildiği kitabın tanıtım toplantısı, yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak. İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarafından 10 Ocak 2020'de, bilim insanları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının katılımı ile gerçekleşen Kanal İstanbul Çalıştayı’nın raporu, kitap olarak basıldı. Kanal İstanbul Projesinin, 17 farklı uzmanlık alanından 29 bilim insanı tarafından değerlendirildiği ‘Çok Disiplinli Değerlendirme’ kitabında şu konulara yer verildi:

-Gemilerin hareket ve manevraları,
-Deniz ulaşımı,
-Uluslararası deniz hukuku ve Montreux Sözleşmesi,
-Deprem mühendisliği, deprem ve tsunami riski,
-Kanal hidrodinamiği,
-Doğa ve çevrenin korunması,
-Deniz bilimleri,
-Yeraltı sularının durumu,
-Entegre kıyı ve deniz yapıları,
-Trafik ve ulaşım,
-Fiziki coğrafya, atmosfer, hava ve iklim değişikliği,
-Altyapı ve arıtma tesisleri,
-Kültürel ve doğal varlıklar,
-Yeni yerleşimler,
-Meteorolojik parametreler,
-Mekânsal planlama,
-Çevre iktisadı ve çevre hukuku 

Kitapta ayrıca, Kanal İstanbul’un Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda ele alınan veya alınmayan hususlar ve eksik değerlendirmeler detaylı olarak yer aldı. Kanal İstanbul Kitabı, yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı tanıtım toplantısıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

 

İstanbul'un tehditleri Kanal İstanbul ve depremdir!


Geri Dön