27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul güzergahında planlanan dev proje iptal edildi! 50 ay süre verilmişti

Kanal İstanbul güzergahında planlanan dev proje iptal edildi! 50 ay süre verilmişti

Türkiye'nin gündemi yapılıp yapılmayacağıyla ilgili tartışmalarla gündeme gelen Kana İstanbul projesinden son dakika iptal haberi geldi. Proje güzergahında yapılması planlanan demiryolu projesinin ihalesinin iptal edildiği öğrenildi. İşte detaylar...



Halkalı-Ispartakule arasında yapılacak Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi yapılacaktı. İhalenin, 19 Temmuz itibarıyla iptal edildiği bildirildi.

Kamuoyunda inşasıyla ilgili sıkça eleştiri konusu olan, hükümetin ise yapmak için ısrar ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geçtiğimiz Mart ayında Halkalı-Ispartakule arasındaki Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'nın inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin temini ve yapımı işi için kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri için yeterli tecrübeye sahip adayları teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet etti.

Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler, şartnamede belirtilen kriterlere göre sıralanarak teklif vermeye davet edilecekti. Davet edilecek isteklilerin katılımıyla “belli istekliler arasında” ihale gerçekleştirilecekti. Ön yeterlilik değerlendirmesi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde 19 Temmuz 2022 tarihinde yapılacaktı.

Kanal İstanbul güzergahında planlanan dev proje iptal edildi! 50 ay süre verilmişti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön