30 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için flaş açıklama!

Kanal İstanbul için flaş açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinin yapım çalışmalarına kısa süre içinde başlamayı planladıklarını söyledi.



Uzun zamandır çalışmaları devam eden ve imar planları askıya çıkan Kanal İstanbul projesiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan önemli açıklama geldi. 

 Kanal İstanbul için flaş açıklama!

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Genel Kurulu sonrasında konuşan Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Kanal İstanbul’un yapım çalışmalarına kısa süre içerisinde başlamayı hedefliyoruz." Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul imar planının onaylandığını duyurmuştu.

 Kanal İstanbul için flaş açıklama!

- "YİD projelerinin sahibi, eninde sonunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır"

Türkiye'nin Avrupa'yı Kafkaslar, Orta Doğu ve Orta Asya'ya bağlayan köprü konumunda olduğundan bahseden Karaismailoğlu, geleceğe bugünden hazır olmak için hem devletin hem de özel sektörün tüm imkanlarını seferber ettiklerini, ulaşımın her modunda kamu-özel sektör iş birlikleriyle yola devam ettiklerini ve edeceklerini kaydetti. 

Karaismailoğlu, yap-işlet-devret usulüyle yapılan projelerin sahibinin eninde sonunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olduğunu ifade ederek, projelerin iddialı ve getirisi büyük projeler olması nedeniyle her seferinde dirençle ve engelleme girişimiyle karşılaştıklarını söyledi. 

Kanal İstanbul projesi neden tartışılıyor?

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!


Geri Dön