27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir televizyon programında, ulaşım hizmetleri ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 
Bakan Abdulkadir Uraloğlu,  Kanal İstanbul ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasına "Ben inşaat mühendisiyim. Bir mühendis olarak büyük projeler heyecan veriyor. Birçok eser kazandırdık. Şehirler arası yollarda ortalama hız 40 km/saatti, şimdi 90 km/saate çıkardık" ifadelerini kullanarak başladı. 

Uraloğlu, bölünmüş yolların da 29 bin kilometrenin üzerine çıkarıldığını belirterek, planladıkları ve hala süren çalışmaların olduğunu da dile getirdi. 

Açıklamasında, "Araç sayısı 2002 yılında 8 buçuk milyon civarındaydı şimdi 27 milyonu geçti. 500 noktada araç sayılarını ölçüyoruz" bilgilerine de yer veren Uraloğlu, yollarda ekolojik köprülerin yapıldığına dikkat çekti.

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

KANAL İSTANBUL İÇİN TAKVİM BELLİ Mİ? 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Kanal İstanbul ile ilgili açıklamasında İstanbul Boğazı'nın en zor su yollarından birisi olduğunun altını çizdi. 

İstanbul Boğazı'nda günlük yoğun bir trafik olduğunu aktaran Bakan Uraloğlu, "Tek yönlü olarak gemi trafiğine açıyoruz. Tehlikeli yük olduğunda römorkörlük hizmeti de veriyoruz. Boğaz iki yönlü gemi trafiği için çok emniyetli değil" şeklinde konuştu. 

Bu kapsamda, mühendislik hesabı yapıldığının ve Kanal İstanbul'a ihtiyaç olduğunun altını çizen Uraloğlu, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da çalışmalar devam ediyor. Sazlıdere’de yaptığımız köprü ile bir bakıma başladık. 15-20 milyar dolarlık bir yatırım bekliyor" açıklamasında bulundu. 

Uraloğlu, Kanal İstanbul için hemen takvim veremeyeceğini belirterek, "Uygun finansmanda çalışma başlayacak. Kararlılık devam ediyor, yapılacak" şeklinde konuştu. 

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum!  

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KALICI KONUTLARDA ALT YAPI SORUNU OLUR MU? 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, deprem konutları ile ilgili de konuştu ve "Deprem bölgesinde 4 veya 5 kata müsaade edilecek. Yeni altyapılar gerekiyor. Kalıcı konutlara insanlarımız taşındığında yol veya altyapı sorunu olmayacak" dedi. 

350-400 kilometre yol yapılacağını aktaran Uraloğlu, bu yıl ya da gelecek yılın sonuna kadar hepsinin tamamlanacağına dikkat çekti. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? GSB alım sonuçları nereden öğrenilir?

Evi olmayanlara son dakika müjdesi! OVP ile yeni konut kampanyası geliyor: Kredide geri ödeme sistemi de değişebilir!

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Geri Dön