29 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için "İstanbul’a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır" dedi ve hukuki yolları kullanarak mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’dan ‘Beton Kanal’ diyerek bahsetti. Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır. Bunun için de var gücümüzle tüm hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul için “İnadına yapacağız” sözlerine değinen İmamoğlu, “Vatandaşla inatlaşan hiç kimse siyasette de kazanamaz, o ülkeye de kazandırmaz” dedi ve şunları kaydetti: 

-Kanal İstanbul 136 milyon metrekarelik tarım alanını yok ediyor. 83 milyon metrekarelik bir alanı yeniden kentleşmeye açıyor. 3 tane Beylikdüzü’nden daha fazla ediyor.

- İstanbul’da 1 milyonu aşkın adres boş. Yapılmış binalar boş. İstanbul’da şu anda konut arzı fazlası hiçbir dönemde olmamıştır. Dünyanın en ucuz gayrımenkul kentidir İstanbul. Yazık bu kente. Bu kent böyle heba edilemez.

- İstanbul’un 3 yıldır nüfusu azalma eğiliminde. Siz İstanbul’un kuzeyinde 2 milyonluk yeni bir nüfusu oraya yerleştiriyorsunuz.

- Bu projeyi hazırlayanlar uluslararası alanda bu projeyi servis edenler, bu projeyi 65 milyar dolar olarak tanıttılar. Bütün bunları yoksulluk döneminde yapıyorsunuz.

Kanal İstanbul için flaş açıklama!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!


Geri Dön