Ulaşım

Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "Teklifle, Kanal İstanbul, lojistik merkezleri, manevra alanları ile alakalı, bunların yap-işlet-devret modeli ile yapılabilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor. Muhtemelen bunlar da komisyonda görüşülecektir" dedi...

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığının komisyona, yap-işlet-devret ile alakalı bir teklifi daha havale ettiğini ifade etti ve "Teklifle, Kanal İstanbul, lojistik merkezleri, manevra alanları ile alakalı, bunların yap-işlet-devret modeli ile yapılabilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor. Muhtemelen bunlar da komisyonda görüşülecektir." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başka bir soru üzerine Muş, yap-işlet-devret ile ilgili kanunda nelerin böyle yapılabileceği konusunda tanımlamalar bulunduğunu vurguladı.

Bu kanuna su yolu tanımının eklendiğini anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Muş, şunları kaydetti:

"Su yolu; iki kısmı, göl ya da denizi birleştiren kavramdır ama ben kamuoyunda bilinen tabiriyle Kanal İstanbul olarak ifade ettim. Bakanlığa bu konuda yetki verilmektedir. Bakanlık bunu yap-işlet-devretle yapar, kendisi yapar, başka bir şekilde yapar, o bakanlığın yapacağı fizibilite çalışmalarında şekillenecektir."