04 / 05 / 2024

Kanal İstanbul mega projelerin yeni örneği!

Kanal İstanbul mega projelerin yeni örneği!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Burhanettin Duran bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u kaleme aldı. 



Sabah Gazetesi köşe yazarı Burhanettin Duran bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u kaleme aldı. 

İşte Burhanettin Duran'ın 'Kanal İstanbul ve mega proje siyaseti hala çalışıyor mu?' başlıklı yazısı...

AK Parti'nin mega projelere yaptığı yatırım ve verdiği önem sıklıkla gündeme geliyor. Muhalefet partileri tarafından da devletin bu mega projeleri eleştiriliyor. Bu projeler kapsamında akla ilk gelenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir yolu, şehir hastaneleri ve İstanbul Havalimanı oluyor.

Kanal İstanbul mega projelerin yeni örneği!

Geçen Cumartesi günü temeli atılan Kanal İstanbul projesi bu mega projelere örnek teşkil ediyor. Projenin ilk köprüsü için ilk kazma vuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesini açıklarken "Türkiye'nin kalkınma tarihinde yeni bir sayfanın açılması" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un önemini açıkladı. "İstanbul'un geleceğini kurtarma projesi" şeklinde nitelendirdiği Kanal İstanbul projesinin Türkiye'nin küresel ticarette daha etkin role sahip olması, ulaştırma ve lojistik koridorlarından daha fazla paya sahip olması ve diğer stratejik unsurlarla beraber değerlendirilmesini söyledi. 

Bazı yorumcular AK Parti'ninprojeci siyasetinin seçmen nezdinde öneminin azaldığını dile getiriyor. Muhalefet de "israf" ve "pahalı" diyor ve özellikle de Kanal İstanbul projesi üzerinden 2023 seçimlerinde kendisine eleştirel zemini hazırlamak için çalışıyor. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesini seçmene anlatamayacağını da ileri sürüyorlar. 

Kanal İstanbul mega projelerin yeni örneği!

Gerçekte olan durum nasıl? Kanal İstanbul projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatlıkla anlatabileceği bir mega proje. Muhalefet partiler, Kanal İstanbul projesi aracılığıyla örgütledikleri eleştirilerin kendi aleyhlerine dönmesine de hazırlık yapmalı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yatırımcıları, bankaları ve Kanal İstanbul'la ilgilenen ülkeleri tehdit etmesi olumlu bir karşılık görmüyor, görmeyecek de...

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

CHP’den Kanal İstanbul yanıtı!


Geri Dön