27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul projesi meclis gündeminde!

DP Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Uysal, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.



DP'li Uysal, ''İstanbul ili, Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos Gölü doğusuna takip eden güzergahta yaklaşık 45 kilometre uzunlukta, 20,75 metre derinlikte ve 275 metre genişlikte bir Kanal açılması için hazırlanan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kanal İstanbul kapsamında aşağıdaki sorularımın yanıtlandırılmasını talep ediyorum'' diye konuştu.

Kanal İstanbul projesi meclis gündeminde!

DP Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal'ın soruları:
1- Projenin açıklanmasından bu zamana kadar proje güzergahı, çevresi, proje için tasarlanan bağlantı yolları, güzergahları üzerinde kaç metrekare arazi el değiştirmiştir?
2- Ülkemizde gayrimenkul almayı tercih yabancı ülke vatandaşları sırasıyla Almanya, Kuveyt, Irak, Ürdün, Mısır, İran, Katar, Kore, Suudi Arabistan ve Yemen vatandaşlığına kayıtlıdır? Bu bilgi dahilinde bahsi geçen proje güzergahı ve çevresinde en çok gayrimenkul hangi ülke vatandaşları tarafından alınmıştır?
3- ''Asrın Proje'' olarak lanse edilen ve şüphesiz ''Milli güvenlik'' şehirlerin düşüleceği Kanal İstanbul Projesi güzergahında bir yabancı ülke vatandaşının gayrimenkul satın alımı ayrıca bir gayrimenkul satın alımı ayrıca bir mevzuata tabi tutulmuş mudur?


Geri Dön