29 / 04 / 2024

Fatih Projesi meclis gündeminde!

Fatih Projesi meclis gündeminde!

Fatih Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Fatih Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.   

İYİ Parti'li Koncuk, ''Eğitimde çağ açıp çağ kapatacak iddiasıyla adını Fatih Sultan Mehmet'ten alan Fatih Projesi, 2010 yılında başlatılarak, projeye 8 milyar 500 milyon lira bütçe ayrılmıştır. Plana göre 4 yıl içinde ülkenin tüm öğrencileri tabletlerle eğitim görecekti. Miting meydanlarında ''asrın projesi'' diye tanıtılan proje önce usulsüz harcamalarla gündeme gelirken 2014'te tamamlanması gerekmesine rağmen, 2015 yılında süresi 2017 tarihine kadar uzatıldı'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1- ''Fatih Projesi''yle eğitimin anlamı değişiyor. Öğretmen ve öğrencinin eğitimdeki durumları köklü olarak değişiyor. Yeni bir dönemi başlatıyor, çığır açıyoruz'' derken proje kaç okulda tam olarak hayata geçirilmiştir?

2- Fatih Projesi'nin hayata geçmediği kaç okul bulunmaktadır?

3- Tam anlamı ile 2017 yılında hayata geçileceği söylenen projede, 2020 yılına gelindiğine rağmen Diyarbakır'da bazı okullarda bilgisayar dersinin karton görsellerle yapıldığı doğru mudur? Bu şekilde ders işlenen başka illerimiz var mıdır?

4- Proje kapsamında kaç adet tablet dağıtılmıştır, kaç okul, kaç derslik akıllı tahta ile donatılmıştır?

5- Bu projede tabletler ders anında kullanılmakta mıdır? Tabletler akıllı tahtalara uyumlu mudur?


Geri Dön