19 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'a harcanacak parayla yeni iş kaynakları yaratılabilir!

Kanal İstanbul'a harcanacak parayla yeni iş kaynakları yaratılabilir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "En büyük sorun işsizlik diyoruz ama iktidar sanki ülkenin böyle bir sorunu yokmuş gibi duymazdan gelmeye, umursamamaya ve bu sorunu çözecek çareler üretmek yerine Kanal İstanbul gibi fantezi projelere büyük kaynaklar ayırmaya çalışıyor" dedi...



CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK verilerine göre, Eylül ayında işsizlik oranının geçen yılın aynı dönemine göre 2,4 puanlık artışla yüzde 13,8'e yükseldiğini belirtti.

Erdoğdu, baskılanmış rakamların dahi işsizlikteki vahim boyutu gizleyemediğini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğdu, sözlerine şöyle devam etti; 

"Ülkemizde en büyük sorun işsizlik diyoruz ama iktidar sanki ülkenin böyle bir sorunu yokmuş gibi duymazdan gelmeye, umursamamaya ve bu sorunu çözecek çareler üretmek yerine Kanal İstanbul gibi fantezi projelere büyük kaynaklar ayırmaya çalışıyor. Resmi rakamlara göre yüzde 15 işsizlik bulunan bir ülkede 75 milyar lirayı İstanbul'a ikinci bir su yolu açmak için neden harcıyoruz? Bu ülkenin en büyük sorunu işsizlik. Ülkeye yapılan her yatırım vatandaşların geniş kesiminin sorununu çözecek kapsayıcılıkta olmalıdır. Buraya harcanacak para ile pek çok işsizin istihdam sorununu çözecek yeni iş kaynakları yaratılabilir."

Erdoğdu, piyasaya kredi pompalayarak ekonominin istenen oranda canlanmadığının görüldüğünü, Merkez Bankası'nın(MB) faiz indirimlerine rağmen yatırımların canlanmadığını iddia etti. 
 

Aykut Erdoğdu'nun villasındaki kaçak bölümler yıkıldı!

Kanal İstanbul'da hazırlıklar son safhada!
 


Geri Dön