Kanal İstanbul'da gökdelen inşa edilmeyecek!
Kanal İstanbul için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta temeli atılacak Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yeni detaylar belli olmaya başladı.
Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yeni detaylar belli olma başladı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu projeyle ilgili yeni bir sunum yaparak projenin yeni detaylarını açıkladı.
Gökdelen inşa edilmeyecek
Kanal İstanbul'un çevresine inşa edilecek yapılar yatay mimari anlayışına sahip olacak. İstanbul'un iki yakasına inşa edilecek yapılar megakente yeni bir soluk kazandıracak ayrıca ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkı sağlayacak.
Boğazı koruyacak
Kanal İstanbul'un devreye alınması sonrasında İstanbul Boğazı'nın güvenliği daha rahat sağlanacakken boğazdan daha az gemi geçişi olması nedeniyle trafik yükü azalacak.
Depremi tetiklemeyecek
Kanal İstanbul'un depreme neden olacağı iddiaları ise hazırlanan 16 bin sayfalık ve 595 ekle çürütüldü. ÇED raporunda başta 200 bilim insanı olmak üzere çok sayıda STK, belediye, kurum ve kuruluşların uzman görüşleri yer aldı. Depreme yönelik senaryolar ve risklerin analiz edildiği raporda Kanal İstanbul'a 11 kilometre mesafeden Kuzey Anadolu fay hattı, 30 kilometre mesafeden Çınarcık fay hattının geçtiği belirtildi.
İstanbul'da yerin 20 kilometre derinliğinde ve 7'nin üzerinde büyüklükte bir deprem için hazırlık yapıldığı ifade edilirken, 21 metre derinlikte olan projenin depremi tetiklemesinin mümkün olmayacağı aktarıldı.
Yaşam alanları oluşturulacak
Kentsel Meskun Alan", "Kentsel Gelişme Alanı" planları ile proje ile duyarlı yapılaşmalar ve yaşam alanları inşa edilecek.
Nüfus yoğunluğu azaltılacak
Kanal İstanbul'un her iki yakasında yaşayacak nüfus, İstanbul'a başka şehirlerden gelebilecek "göç nüfusu" olarak değil, İstanbul'un riskli yapılarının fazla olduğu bölgelerdeki riskli yapı stokunu ve nüfus yoğunluğunu engelleme hedefi ile yaşayacak nüfus olacak. Bu nedenle İstanbul'un nüfusunun artması beklenmiyor.