10 / 05 / 2024

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.



ÇED başvurusu yapılmıştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul’un Karadeniz kıyısına yapılması hedeflenen çimento limanı projesine bir buçuk senenin ardından onay verildiği belirlendi. Söz konusu projenin raporundan ise 'Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının karşılanacağının' ifade edildiği bölüm çıkarıldı. 

YD Madencilik Anonim Şirketi, 30 Aralık 2021 tarihinde, “Çiftalan Marmara Çimento Limanı” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapmıştı.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Bakanlık tarafından, başvurunun üstünden bir buçuk sene geçtikten sonra, 2 Haziran 2023 tarihinde projeye ilişkin “ÇED Olumlu” kararı verildiği açıklandı. 

Projenin ÇED dosyasında yer verilen bilgilere göre; limanın maliyeti 72 milyon Türk Lirası şeklinde belirtildi. Diğer taraftan, projenin 8 bin 347 metrekarelik alanda inşa edileceği ifade edildi.

Söz konusu limana 200 metre boyundaki iki geminin yanaşabileceği bilgisi de raporda yer aldı. 

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı için tıklayın

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!


Geri Dön