02 / 05 / 2024

Kanalizasyonda altın sinyali: Gram gram altın toplanıyor!

 Kanalizasyonda altın sinyali: Gram gram altın toplanıyor!

Kuyumcu atölyelerinde takı üretimi sırasında her yıl ortalama 5 kilo altının toz halde kanalizasyona karıştığı ortaya çıktı. Bu sorunun ortadan kaldırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ile arıtma tesisleri kuruluyor...



FİRE, TÜM KUYUMCULARIN EN BÜYÜK PROBLEMİ

Yapılması planlanan arıtma tesisi, Altınşehir'deki kuyumcuları da sevindirdi. 15 yıldır kuyumcu atölyesinde takı ürettiğini belirten Yahya Gözübenli, ne kadar önlem alsalar da yine de takı üretiminde fire verildiğini söyledi. Bu nedenle yapılacak tesisin önemli olduğunu ifade eden Gözübenli, "Fire, tüm kuyumcuların en büyük ortak sorunu. Bazen öyle günler geliyor ki, yaptığımız işlerdeki fireler kazanacağımız işçiliğin boyunu aşıyor. Başkanımız da bunu gözlemleyerek kanalizasyona arıtma tesisi yapma projesini başlattı. Biz aslında burada kendi firemizi kontrol etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız işin sonunda küçük kırıntılar, altın tozları elimize, üzerimize bulaşıyor ve elimizi yıkadığımızda, üzerimizi silkelediğimizde gidiyor. El yıkamada kendimizce tedbirler alıyoruz ama yeterli olmuyor" dedi.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş Nisan ayını işaret etti ve uyardı! Herkes görecek...

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!

1 Nisan 2022 altın fiyatları! Altın fiyatları bugün kaç lira oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön