02 / 05 / 2024

Kandilli Rasathanesi tek tek açıkladı! 6 Şubat'tan bu yana tam 13 bin 173 deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi tek tek açıkladı! 6 Şubat'tan bu yana tam 13 bin 173 deprem oldu!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı Haluk Özener Kahramanmaraş depremli merkezler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinden bu yana tam 13 bin 173 deprem olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...



Özener açıklamasında depremin iki ilin sınırına çok yakın olduğunu söyleyerek, "Bizim çözümümüze en yakın yerleşim yeri Gaziantep Sofalıcı. Fakat, kanun gereği resmi kayıtlara AFAD'ın yer ve büyüklük değerleri geçiyor." ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi'nde deprem

Türkiye'nin dört bir tarafından sık sık deprem haberleri geliyor. Marmara Denizi'nde dün saat 08:28'de bir deprem meydana geldi. Bursa açıklarında yaşanan deprem ile ilgili AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden de peş peşe açıklamalar geldi. 

Kandilli Rasathanesi tek tek açıkladı! 6 Şubat tan bu yana tam 13 bin 173 deprem oldu!

AFAD tarafından, Marmara Denizi'nde dün saat 08:28'de yaşanan depreme ilişkin paylaşılan verilerde, depremin Bursa'nın Karacabey açıklarında yaşandığı belirtildi.  AFAD depremin büyüklüğünü 3.9 olarak, derinliğini de 7 kilometre şeklinde açıkladı. 

Kandilli Rasathanesi de depremin Balıkesir açıklarında meydana geldiğini açıkladı. Kandilli'den konu ile ilgili olarak yapılan son dakika açıklamasında, depremin büyüklüğü 4.2, derinliği ise 12 kilometre olarak belirtildi. 

Marmara Denizi'nde Salı günü de bir deprem yaşanmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre, Salı günü saat 11:36 sıralarında yaşanan depremin büyüklüğü 3.8 olarak açıklandı. AFAD ise depremin büyüklüğünü 3.6 şeklinde belirtti. 

Şimdi Marmara depremini bekliyoruz! Uzman isimden korkutan açıklama: Marmara için belirli gerilmeler var!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!


Geri Dön