27 / 04 / 2024

Kandıra'daki nazım imar planı değişikliği arsa fiyatlarını artıracak!

Kandıra'daki nazım imar planı değişikliği arsa fiyatlarını artıracak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 1 yıl süren Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı sahillerini kapsayan imar planı bugün meclisten geçiyor. Projeyle birlikte Kandıra sahillerindeki arsaların değeri 3 kat artacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında 127 gündem maddesi görüşülecek. Gündem maddeleri arasında Kandıra sahil bölgelerini yakından ilgilendiren konular var. 2015 yılında Büyükşehir meclisine teklif olarak gelen, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun detaylı çalışması sonucu tamamlanan Kandıra Turizm Bölgesi 1/5000 nazım imar planı değişikliği bugün(Perşembe) karara bağlanacak.

 

İHTİYAÇLARA UYGUN


Kandıra’nın Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı sahillerini kapsayacak olan nazım imar planı değişikliğiyle sahillerin değeri yaklaşık 3 kat artacak. Nazım İmar planları Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandıktan sonra bölgenin birincil ihtiyaçları belirlenmiş olacak ve bütün arsalar vasıflarına göre değerlendirilecek. Nerede cami, nerede hastane, nerede eğitim kurumu olduğu ve olacağı kağıt üzerinde belirlenecek. Bölgenin en az 20 yıllık ihtiyaçlarına uygun olarak yapılacak olan planlarda ulaşım ve yaşam alanı yoğunlukları yer alacak.




Bizim Kocaeli


Geri Dön