28 / 04 / 2024

Kapadokya Dedeman Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kapadokya Dedeman Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kapadokya Dedeman Otel, Turizm Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uyarak çevreye duyarlı tesis belgesi sahibi oldu ve 'Yeşil Yıldız' aldı.



Kapadokya Dedeman Oteli Genel Müdürü Gündüz Yeşil'in otelin Kaymaklı Salonu'nda verdiği iftar yemeğine, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici ve yönetim kurulu üyeleri ile Nevşehir'de görev yapan gazete, radyo, ulusal ajansların temsilci ve muhabirleri katıldı. Yeşil, iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, Dedeman Oteli'nin "Yeşil Yıldız" aldığını ifade ederek, Kapadokya bölgesinde "Yeşil Yıldız" alan tek otel olduklarını söyledi. Su ve enerji kullanımındaki tasarruf çalışmaları, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerji verimliliği artıran uygulamaları, atık miktarının azaltılması, çevreye duyarlılık konusunda çalışanların ve misafirlerin bilinçlendirilmesinin Yeşil Yıldız'ın önemli kriterlerinden olduğunu ifade eden Otel Müdürü Yeşil, belgenin Turizm Bakanlığı tarafından denetleme yapılarak verildiğini belirtti. Yeşil Yıldız'ın Türkiye'de sadece 180 tane otelde olduğunu kaydeden Yeşil, biz de 180 otelden bir tanesi olduk. Kapadokya bölgesinde tekiz. Başka hiçbir otelde yok. Bize en yakın Konya Dedeman'da var diye konuştu. Yeşil, "Enerji tüketimi çok önemli. Çevreyle ilgili herhangi bir faaliyet olup olmadığına bakıyorlar. Yeşil Yıldız, çevreye duyarlı tesis anlamına geliyor. Yaklaşık 220 tane kriteri var. Bu kriterlerin en az yüzde 80'ini yerine getirmeniz gerekiyor" dedi. Yeşil, "En önemli kriter çevreye duyarlı olmak. Enerjiyi tasarruflu kullanabilmek. Geçmişe dönük enerji tüketimlerinizi takip edip etmediğinize bakıyorlar. Odalarda misafirlere çevre bilincini aşılayacak broşürler, anketler hazırladık. Çarşafları her gün değiştirmiyoruz. Çarşafını değiştirmek isteyen olursa onun için hazırladığımız kartı kullanıyor. Havlular da aynı şekilde. Banyolarda su tüketiminin azaltılması için uyarıcı bilgiler veriyoruz. Kat koridorlarına plastik, cam, kağıt diye ayrı ayrı çöp kovaları koyduk ve hepsini gerekli birimlere veriyoruz. Büfeden artan yemekleri hayvan barınağına veriyoruz. Pilleri topluyoruz, kızartma atık yağları toplayıp ilgili firmaya veriyoruz. Bu kriterlere bakıyorlar. 18 tane Dedeman Oteli var ve sadece 4 tanesinde yeşil yıldız var. 4 taneden biri de biziz" şeklinde konuştu. 


Dedeman grubu büyüyor 

Dedeman grubunun sürekli büyüdüğünü kaydeden Yeşil, "Dedeman grubu olarak sürekli büyüyoruz. Kendimiz işletme yapmıyoruz, bina olarak mevcut olan bir binayı alıp Dedeman olarak çalıştırıyoruz. En son otelimizi geçtiğimiz ay Moskova'da açtık. Önümüzdeki ay İstanbul Levent'te bir otel işleteceğiz. Özbekistan'da bir otel açıyoruz. EylülEkim gibi Osmaniye ve Trabzon'da birer otel açacağız. Önümüzdeki yıl İstanbul'da basın ekspres yolunda bir otel ve Tokat'ta bir otel daha açılacak" diye konuştu. 


NGC Başkanı'ndan teşekkür 

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici de, iftar davetinden dolayı Yeşil'e teşekkür ederek, "Geleneksel hale gelen iftar yemeği için Nevşehir'de görev yapan gazetecilerle buluşmanız bizim için önemli. Her yıl yaptığınız davet bizi onurlandırıyor. Kapadokya'nın en önemli otellerinden Dedeman'ın Yeşil Yıldız almasından dolayı da sizi kutluyoruz. 8 yıldır verdiğiniz emekler göz ardı edilemez" diye konuştu. 


Alpaslan KÖRÜKÇÜ/Kapadokya Muşkara Haber



Geri Dön