27 / 04 / 2024

Kapadokya'ya bu yıl 3 milyon turist gelmesi bekleniyor!

Kapadokya'ya bu yıl 3 milyon turist gelmesi bekleniyor!

Peribacaları, kaya oyma kiliseleri, vadileri ve balon turları ile dünyada kültür turizminin merkezlerinden biri olan Kapadokya'ya bu yıl 3 milyon turistin gelmesi bekleniyor.




     Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene Kapadokya'da turizm sezonunun iyi başladığını, önümüzdeki aylarda da böyle sürmesini beklediklerini söyledi. 

     Mart ve nisan aylarında gelen turist sayısının geçen seneye oranla yüzde 30 civarında arttığını vurgulayan Demir, "Geçen sene 2,5 milyon turist ağırlamıştık. 123 farklı ülkeden turistin geldiği Kapadokya'da sezon sonunda 3 milyon turist rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çok iyi bir sayı olur. Belki bunun üzerine de çıkabiliriz" diye konuştu. 

     Avrupa ülkelerinde ekonomik krizin etkilerinin devam ettiğini, bu nedenle 2013'ün zor bir yıl olacağını ancak Türk turizminin buna rağmen önemli bir ivme kazanmasını beklediklerini dile getiren Demir şunları kaydetti: 

     "2013 turizmde Türkiye'nin rakip ülkelere karşı avantajını artıracağı bir yıl olacak. Kapadokya'nın ekonomik turizm fiyatlarının daha çok kişinin gelmesinde etkili olacağını düşünüyorum. Tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bunu kazançla süsleyeceğiz. Ama İtalyan ve İspanyol turistlerin tatile çıktığı Temmuz, Ağustos aylarında Kapadokya turizmi biraz sıkıntılı olabilir. Çünkü İtalya ve İspanya'daki krizin etkisi hala devam ediyor. O ayların müşterisi onlardı." 

     

     -"Brezilya'dan Kapadokya'ya diziyle başlayan ilgi" 

     

     Son dönemlerde Çin, Hindistan ve Brezilya'dan gelen turist sayısında artış gözlendiğini belirten Demir, rakam artsa da bu ülkelerin kalabalık nüfusları dikkate alındığında mevcut durumun kendileri için yeterli olmadığını vurguladı. 

     Bir zamanlar Kapadokya'da yaşadığına inanılan Aziz Jorge'nin hayatının anlatıldığı ''Salve Jorge'' isimli dizinin Brezilya'da yayınlanmaya başlamasıyla bu ülkede Kapadokya'ya karşı ilginin arttığını anlatan Demir, "Brezilya'dan haftada 2 olan uçak seferleri 4'e çıktı. Bir kaç yıldır oradaki uluslararası fuarlarda Kapadokya'yı tanıtmaya çalıştık. Konusu Kapadokya'da geçen dizinin Brezilya'da yayınlanması bölge turizmi için yeni bir kapı açtı" ifadelerini kullandı. 

     

     -"Kapadokya tek başına turizm destisnasyon olmalı" 

     

     Demir, Kapadokya'da 1,8 olan geceleme ortalamasını 3-4 güne çıkarmaya çalıştıklarını, bunun için de Kapadokya'nın tek başına turizm destinasyonu olması gerektiğini belirterek, bölgenin bunun için gerekli tüm potansiyele sahip olduğunu kaydetti. 

     Kapadokya'nın uçakla ulaşım imkanları artmadığı için paket turların bir parçası olmaya devam ettiğini dile getiren Demir,şöyle devam etti: 

     "1 hafta, 10 gün, 15 günlük paket turların içinde Kapadokya'ya bırakılan geceleme süresi 1.8. Kapadokya Havalimanı'na direk uçuşlar geçekleştiğinde bu sürenin daha da artacağına inanıyoruz. Turistler İstanbul ve Antalya'nın yanı sıra Kapadokya Havalimanı'ndan da karşılansa hem bu illerdeki yoğunluk azalır hem de ilave bir turizm potansiyeli değerlendirilmiş olur." 

     AA


Geri Dön